El 2017

Dos detinguts relacionats amb un segrest a Lloret de Mar

Un dels arrestats va facilitar la casa on la víctima va estar retinguda cinc dies, a Catalunya, abans del seu trasllat a Toledo, el 2017

sdfdsfssd

sdfdsfssd

5
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional i dels Mossos han detingut dos homes i n’han investigat un tercer de nacionalitats espanyola, colombiana i equatoriana relacionats amb el segrest d’un altre home a Lloret de Mar el 2017. Un dels arrestats va participar en el trasllat del segrestat i va ser l’encarregat de custodiar-lo a Toledo, l’altre va facilitar la casa on va ser retingut i es va encarregar de la seva custòdia durant els cinc dies que va estar a Catalunya. Els agents també investiguen la implicació d’un tercer que hauria donat suport logístic al grup de segrestadors, ja que hauria pagat les despeses dels desplaçaments amb una targeta de la seva propietat.

Segrestat 12 dies el juny del 2017

El juny del 2017 la policia va alliberar a Toledo un home que havia sigut segrestat a Blanes i va detenir cinc dels seus segrestadors, que van ingressar a la presó. Fruit d’aquestes detencions i de l’acció policial de l’equip conjunt, es va aconseguir nova informació que va permetre iniciar una segona fase d’investigació.

Els investigadors van esbrinar els moviments dels segrestadors mentre van mantenir retingut l’home i des que el van segrestar a Lloret de Mar. Això va permetre identificar la persona que havia facilitat la casa als segrestadors durant la seva estada a Catalunya i que s’havia encarregat de la custòdia de la víctima durant cinc dies, abans que el grup la traslladés a Casarrubios del Monte (Toledo). Aquest home de nacionalitat espanyola va cedir al grup una casa que ell havia ocupat a Cervelló i que utilitzava com a residència habitual.

El dia 12 de juny els agents van establir un segon dispositiu policial conjunt que va permetre localitzar els tres homes i detenir-ne dos, un a Arroyomolinos, i l’altre a Cervelló. El tercer, que es va localitzar a Madrid, va ser citat com a investigat per declarar davant del jutge quan sigui requerit.

El mateix dia, els agents van realitzar l’entrada i registre al domicili de Cervelló on va ser segrestada la víctima i on van localitzar l’habitacle que el grup va condicionar per instal·lar-hi el segrestat.

Alliberament de la víctima

Els fets es remunten al mes juny del 2017, quan una dona es va presentar a la comissaria de Lloret de Mar per denunciar que havia rebut una trucada, des del telèfon del seu marit, d’un home que afirmava que havien segrestat el seu espòs i que li reclamava un rescat d’1,5 milions d’euros si volia que l’alliberessin amb vida.

Ràpidament els Mossos es van activar. Les indagacions van concloure que el segrest l’havia dut a terme un grup criminal experimentat format principalment per membres de l’est d’Europa. Els agents van saber que havien canviat l’ostatge d’ubicació en diverses ocasions i que disposaven de coneixements tècnics amb l’objectiu d’evitar ser identificats per la policia.

Fruit de la investigació els agents van determinar que "la veu" dels segrestadors se situava a Madrid i que la víctima podria estar retinguda en una zona sense determinar entre Madrid i Toledo.  El dimecres 21 de juny els investigadors van aconseguir identificar una part dels integrants de banda. L’endemà els segrestadors es van posar en contacte amb la família per donar-los un ultimàtum: o pagaven o mataven l’ostatge. L’intercanvi s’havia de fer el mateix dia a la tarda a l’aparcament d’un hotel de l’A-42, que va de Madrid a Toledo.

Davant d’aquests fets, els policies van establir el mateix dia un dispositiu policial conjunt per poder-lo alliberar. Agents de la Policia Nacional i dels Mossos al germà de la víctima des de Barcelona a Madrid on havia de fer el pagament del rescat. Paral·lelament, el mateix dia 22 al matí, els policies van localitzar el vehicle d’un dels sospitosos a Toledo. Cap a les tres de la tarda, van observar com intentaven introduir a la part posterior d’una furgoneta la víctima, asseguda en una cadira de rodes, però ràpidament van desistir al sospitar que hi podia haver presència policial a la zona.

En aquest moment els caps de l’operatiu van decidir realitzar les detencions per detenir els segrestadors i evitar així eventuals represàlies contra l’ostatge. La ràpida acció policial va permetre rescatar la víctima sana i alhora arrestar tots els membres del grup, tret d’un que va aconseguir escapar per la teulada d’un edifici annex.

Inconscient per les drogues

La víctima, que va ser traslladada a l’hospital de Móstoles parcialment inconscient com a conseqüència de les drogues que el grup li havia subministrat, no presentava més lesions que les contusions provocades pels cops rebuts i ferides als canells produïdes per les lligadures.

El dia 23 de juny es van realitzar tres entrades i registres en domicilis dels segrestadors a Paracuellos del Jarama, Illescas i Madrid. A l’interior d’una de les vivendes es va localitzar i es va detenir el membre de la banda que havia fugit el dia anterior i també es va intervenir cocaïna, cabdells de marihuana i boles d’haixix.

La víctima, una vegada recuperada de l’efecte de les drogues, va explicar als investigadors que el dia 12 de juny havia sigut assaltada per diversos individus vestits amb armilles de policia quan tornava amb cotxe a casa seva, a Lloret de Mar. Els assaltants el van colpejar i després el van reduir per drogar-lo i tapar-li els ulls. A continuació el van introduir a punta de pistola al maleter d’un cotxe.

Els assaltants el van portar fins a un primer amagatall, on el van tenir retingut entre tres i quatre dies. La víctima estava totalment desorientada com a conseqüència del subministrament constant de barbitúrics i benzodiazepines i dels cops que havia rebut.

Notícies relacionades

Passats uns dies, els segrestadors li van subministrar més drogues, li van posar unes ulleres tapades amb cartró i una gorra al cap per traslladar-lo cap a un pis en un immoble d’una zona situada entre Madrid i Toledo.

El líder de la banda, un home romanès que estava cursant estudis de medicina en una universitat de Madrid, és qui subministrava els medicaments hipnòtics a la víctima. Aquest home havia publicat diversos anuncis en què s’oferia per fer d’actor i model.