A Granada

Retirada a un pare la tutela d'11 dels seus 30 fills

Els menors tenen edats compreses entre els 5 i els 12 anys

coche-guardia-civil-1523814280779

coche-guardia-civil-1523814280779 / Lavandeira jr

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Junta d’Andalusia ha assumit la tutelad’11 dels 30 fills d’un veí de la localitat granadina de Marchal que suposadament no els atenia correctament.

Aquesta actuació ha comptat amb la Fiscalia de Menors i la Guàrdia Civil, que ha atès el requeriment del Ministeri Públic perquè els treballadors dels Serveis Socials no tinguessin problemes per recollir als menors a escoles de Marchal i de la localitat veïna de Guadix.

Tot i que l’administració autonòmica no ha ofert detalls concrets sobre aquesta intervenció, el cap del Servei de Protecció de Menors, José Antonio Puerta, ha informat a Efe que la Junta actua de la mateixa manera en tots els casos quan té coneixement que hi ha menors que poden patir un maltractament actiu o passiu, per negligència o es troben desassistits.

Notícies relacionades

En vista d’una determinada situació de desemparament, amb pares que no assumeixen els seus deures, i si no es troba una alternativa adequada en el seu entorn familiar, l’administració pot assumir la tutela dels menors, ha explicat.

Segons el diari 'Ideal’, que avança aquest dimecres aquesta intervenció, el pare dels nens ara tutelats per la Junta, d’edats compreses entre els 5 i els 12 anys, es va donar a conèixer a través dels mitjans de comunicació fa uns anys per tenir 30 fills de diverses dones i, pel que sembla, arribava a presumir que mai no havia treballat