45.000 euros defraudats

Detinguts el director i el cap de cuina de l'Hospital de la Santa Creu de Tortosa per malversació

Estan acusats d'expedir factures falses per beneficiar-se de productes gurmet que feien passar per gelatines per a avis

Els investigats haurien defraudat uns 45.000 euros en els últims cinc anys

zentauroepp40873073 hospital de la santa creu de jes s de tortosa foto hospital 171109114929

zentauroepp40873073 hospital de la santa creu de jes s de tortosa foto hospital 171109114929

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han detingut el director de l'Hospital de la Santa Cruz de Jesús de Tortosa, Josep Lluís Ferré, i el cap de cuina, Martí Gas, per haver defraudat, suposadament, 45.000 euros al llarg de cinc anys en productes alimentaris exclusius que una empresa de distribució alimentària de Lleida facturava periòdicament al centre com a gelatines per als avis ingressats. Per aquests fets, el directiu i el responsable de cuina i aprovisionaments, a més d'un comercial -també detingut- i la gerent de l'empresa Codina Cátering, estan sent investigats per presumptes malversació de cabals públics i falsificació documental pel jutjat número 1 de Tortosa.

Els fets es remunten al mes d'agost passat, quan els Mossos van iniciar una investigació, tutelada pel jutjat d'instrucció número 1 de Tortosa, després que gerència i l'òrgan administratiu del mateix centre hospitalari denunciessin a la Fiscalia un possible frau a l'hospital.

Els Mossos van constatar que un dels investigats, que treballava de comercial d'una empresa de distribució alimentària, servia vins, caves i altres productes alimentaris selectes tipus gurmet que facturava periòdicament al centre sanitari, i per no ser detectats modificava els conceptes dels albarans i les factures per un producte alimentari tipua gelatina, especialment indicat per a persones de la tercera edat.

Aquests productes eren entregats directament a un treballador de la institució, que al seu torn se'ls repartia amb un alt càrrec del centre per al seu ús particular.

La gerent de la distribuïdora, també implicada

La investigació va determinar que els investigats haurien defraudat uns 45.000 euros els últims cinc anys mitjançant aquesta pràctica, i que també hi estava implicada la gerent de l'empresa distribuïdora, que ha quedat citada com a investigada.

Així doncs, l'11 d'octubre els agents van detenir el treballador de l'hospital i el comercial, i el 27 d'octubre van detenir el directiu del centre quan va tornar d'un viatge a l'estranger.

Els investigadors continuen les gestions per poder determinar si aquesta pràctica s'hauria portat a terme amb altres empreses proveïdores del mateix centre.

Els tres detinguts van quedar en llibertat després de declarar en seu policial, a l'espera de presentar-se davant l'autoritat judicial competent una vegada siguin requerits.

Notícies relacionades

Per la seva part, l'Ajuntament de Tortosa, propietari del centre, ha constatat en una nota de premsa que les investigacions que han acabat amb aquestes detencions es van iniciar fa uns mesos arran d'una denúncia presentada a Fiscalia per la gerència i per l'òrgan administratiu del mateix hospital.

Així mateix, ha informat que, independentment del procediment penal obert contra els presumptes autors dels delictes esmentats, l'hospital ha iniciat un procediment disciplinari als dos treballadors del centre que està pendent de resolució.