45 detinguts d'una xarxa criminal que traficava amb drogues a Tarragona

Estaven dividits en tres grups organitzats i dedicats a la venda i distribució d'estupefaents

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han detingut 45 persones de nacionalitats espanyola i marroquina per la seva presumpta relació amb un entramat criminal dedicat al tràfic de drogues a la província de Tarragona, dividida en tres grups organitzats i dedicats a la venda i distribució.

Segons ha informat la policia catalana aquest divendres en un comunicat, dos dels grups es dedicaven a vendre la droga mentre que el tercer s'encarregava de proveir-los de substàncies des de Torredembarra.

La primera fase de la investigació va començar el novembre del 2016 quan els Mossos van determinar que un grup s'havia instal·lat a Tarragona i estava coordinat amb un altre de la mateixa ciutat i un de Torredembarra.

Aquest últim subministrava la droga setmanalment en combois de dos o tres cotxes: un portava la substància en poques quantitats -com a molt 500 grams-, i els altres feien tasques de control i vigilància per evitar la policia.

Els agents van desmantellar el 18 de maig els punts de distribució i van detenir 27 persones, principalment els encarregats de distribuir les drogues i el cap d'un dels grups de Tarragona.

En els registres van intervenir més de 13.000 euros en efectiu, droga i eines per a la seva venda i distribució, i els agents van localitzar dues plantacions de marihuana en dos pisos ocupats al barri de Sant Salvador de Tarragona.

Notícies relacionades

L'última fase de l'operació va tenir lloc el 12 de juny, quan es van detenir 18 persones més, entre elles dos líders que havien ocupat el lloc del que havia sigut arrestat, i en els registres es van decomissar més de 15.000 euros en metàl·lic, 4,5 quilos d'haixix i altres substàncies.

Quatre dels arrestats han ingressat a la presó, 13 han quedat en llibertat amb càrrecs i la resta estan pendents que el jutge els citi a declarar.