"Els nens saltaven per les finestres amb la roba en flames"

Els testimonis de l'incendi van assistir impotents a la visió de les víctimes llançant-se al buit

El cadàver de la dona va ser trobat al costat dels dos petits, de tres i cinc anys

lpedragosa38634835 bilbao170527205251

lpedragosa38634835 bilbao170527205251 / Alvaro Barrientos

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

Els veïns testimonis de l'incendi han narrat escenes esgarrifoses, com la de diversos nens i adults tirant-se per les finestres amb les robes en flames. La tragèdia ha començat cap a les 6,30 del matí, quan els primers crits han despertat tot el barri. En qüestió de minuts, el foc que s'havia iniciat a la planta baixa impedia als veïns de l'immoble afectat escapar-se per les escales. La majoria es van llançar des d'una altura de més de 5 metres, amb el pijama encara posat i descalços, per fugir d'una mort segura.

Els primers a arribar al lloc han narrat la seva impotència i desesperació, ja que era impossible socórrer els que eren a l'interior. Una patrulla de l'Ertzaintza, que va arribar a escassos minuts d'iniciat el sinistre, es va trobar ja amb una desena de persones a la part posterior de l'immoble, amb greus cremades i fractures a les extremitats; acabaven de saltar per les finestres, i no es podien moure. Mentrestant, a la part davantera de la vivenda, un fum negre intensíssim obligava a mantenir una distància prudencial. Molts dels presents tenien familiars entre els habitants de la vivenda en flames, mentre es feien els primers recomptes entre els supervivents per saber si quedava algú dins.

Una dona ha assegurat que "va començar a cremar el portal", pel qual va haver de saltar amb els seus dos nets i el seu marit per la finestra mentre intentaven orientar-se entre núvols de fum i enmig d'un intensíssim calor.

ELS NENS VAN APARÈIXER AL COSTAT DE LA MARE

Quan els bombers van aconseguir entrar l'edifici es van trobar amb els cossos de les quatre persones que van perdre-hi la visa, que residien a les golfes. El cadàver de la dona va ser trobat al costat de les dues criatures, de tres i cinc anys. Fonts de la investigació han revelat que "estava com protegint-los". L'estat dels cossos obligarà que la identificació es faci a través de proves d'ADN.

La tasca dels bombers va permetre també salvar diversos joves que encara es trobaven a l'edifici mentre les flames amenaçaven amb un ensorrament complet de l'immoble.

SUPERVIVENTS

Notícies relacionades

Un nen d'uns 10 anys va aconseguir escapar-se del foc amagant-se en algun racó, cosa que li va permetre guanyar temps fins a ser rescatat pels Bombers, que van accedir a aquest punt a través de la teulada.

Entre tanta tragèdia, un altre nen, de tan sols 11 anys, va aconseguir fugir de la mort pels seus propis mitjans. Va ser trobat marejat pel fum, donant voltes atordit, però il·lès.