La Fiscalia demana 25 anys

El jurat declara culpable el noi que va matar la seva exnòvia de 14 anys a Tàrrega

Nega que l'assassí patís una alteració mental o un arravatament

1
Es llegeix en minuts
EVA VISA / LLEIDA

Un jurat popular ha declarat culpable d'assassinat el noi que va matar la seva exnòvia, una nena de 14 anys, a Tàrrega (Urgell) l'octubre del 2013. Considera provat per unanimitat que el processat, de 19 anys, va matar Alba Martí clavant-li 34 punyalades al coll, tòrax i extremitats amb traïdoria i acarnissament, ja que la nena no es va poder defensar, i demana que se li apliqui l'agreujant de parentiu. El tribunal popular nega que l'agressor patís una alteració mental o un arravatament i no accepta els atenuants sol·licitats per la defensa de confessió o col·laboració amb la justícia.

Notícies relacionades

L'Audiència de Lleida ara haurà de dictar sentència i decidir si condemna l'acusat, José Michel de los Ángeles Rosado, a 25 anys de presó, tal com demanen la Fiscalia i l'acusació particular, o a 8 com sol·licita la defensa.

Els fets van tenir lloc el 7 d'octubre del 2013 al domicili de la menor. Aquell mateix dia va ser detingut com a presumpte autor el seu exnòvio, amb qui la nena havia trencat la relació feia dues setmanes. El crim va provocar una gran consternació en la societat per l'edat de la nena assassinada. La nena es va convertir en la víctima més jove de la violència masclista a Espanya.

Temes:

Tàrrega