Visites terrorífiques

Els zombis s’apropien de Barcelona

Un virus ha sumit la Ciutat Comtal i el món sencer en el caos. Al Museu de Cera de Barcelona es troba la clau per salvar la humanitat i evitar, així, la seva desaparició. Un equip de valents té 60 minuts per aconseguir rescatar la vacuna.

Els zombis s’apropien de Barcelona

Cedida / Horror Box

3
Es llegeix en minuts

Fa dos anys els virus es resumien a agafar un refredat a l’hivern o una grip estomacal d’infart que et feia passar hores i hores al lavabo. Les pandèmies mundials eren cosa de la ciència-ficció. Una cosa que només passava a les pantalles de casa o el cine i que et feien passar l’estona d’un diumenge qualsevol. La Covid-19 va demostrar que la realitat pot superar la ficció i va sumir el món en una de les crisis sanitàries més grans de la història de la humanitat. Tot això fa pensar. ¿Un virus podria desencadenar una apocalipsi zombi? Per ara, aquesta opció encara no és real i es redueix a reproduir capítols de «The Walking Dead». Tot i que, compte!, perquè quan tanquen les portes del Museu de Cera de Barcelona, els zombis s’apoderen d’ell. I no, Michael Jackson no ha ressuscitat i està gravant un ‘remake’ de ‘Thriller’.

¿Què passa al museu? No fa falta entrar al seu interior per adonar-se que alguna cosa no va bé. Caminant pel passatge de la Banca pot apreciar-se la presència d’un militar –fusell a la mà i amb cara de pocs amics– protegint l’accés. També és possible que un zombi aparegui del no-res i en faci córrer més d’un com si d’una prova de les olimpíades es tractés. A aquestes altures un no sap si trucar al 112 o tornar a casa corrent per comprar un búnquer subterrani i no sortir en aproximadament 20 anys.

El Museu de Cera i Horror Box han tornat a muntar-ne una de grossa amb «Infection Evolution», una activitat que combina Escape Room, ‘survival’ en primera persona i una visita interactiva pel museu, que va ser renovat per complet, ja fa un any. Aquesta no és la primera vegada que es porta a terme una activitat d’aquest tipus al recinte. El 2014 va ser «Museu de Cera Horror Experience», el 2015 «Infection Horror Experience» i el 2016 «Monsters Horror Experience», també de Horror Box, la productora de David Moreno i Cristina Raya que està especialitzada en espectacles i esdeveniments de terror.

60 minuts d’infart

Nou proves en 60 minuts. Repte majúscul, tenint en compte que el Museu de Cera té tres plantes i 28 espais. L’objectiu: sortir de l’edifici amb una vacuna desenvolupada per un grup de científics que es van quedar atrapats al seu interior. El problema: els zombis campen al seu aire per l’edifici i, si t’agafen, estàs perdut. Per a la tasca s’han de seguir les instruccions que dona Alpha Madre pels auriculars i resoldre cada un dels nou enigmes en una tauleta que s’entrega a l’inici del joc. Si se segueixen totes les instruccions, se’n surt amb vida. Un consell: els zombis només reaccionen al soroll, el moviment i la llum.

La fórmula és una de les millors maneres de conèixer el Museu de Cera amb els seus 28 escenaris i les seves 120 figures a través d’una experiència interactiva. Les proves estan vinculades amb els personatges i ajuden a conèixer-los millor. «La Casa de Papel», Floquet de Neu, Messi, «Joc de trons», cantants com Adele, Rosalía, Taylor Swift, cuiners de primer nivell o autors com Shakespeare i Cervantes acompanyen el visitant en una experiència d’infart. L’activitat es pot realitzar en solitari, en parella o en grup i està disponible divendres i dissabte a partir de les 19 h i fins a les 22.30 h. Les entrades es poden comprar a la web del Museu de Cera i l’experiència té un cost de 25 euros.

Hamburgueses al Bosc de les Fades

L’adrenalina d’una apocalipsi zombi i recórrer tres plantes d’un edifici fan venir gana. La millor manera de combatre-la és entrar al Bosc de les Fades. Fa poc, aquest espai emblemàtic de la ciutat ha incorporat a la seva carta les hamburgueses. Es pot elegir entre 100% boví, vegana o doble. Cada persona se la fa a la carta, així que se li pot incorporar vegetals, formatge, béicon i una infinitat de productes. El millor: també es pot escollir l’acompanyament i la salsa amb què preparar aquesta suculenta menja. Si s’acompanya amb la seva pertinent beguda, millor encara. Però, a més, el Museu de Cera ofereix una experiència completa: «Infection Evolution» i hamburguesa pel mòdic preu de 30,50. És a dir, per cinc euros més, te’n vas a casa amb l’adrenalina pels aires i sopat. ¡Recomanat!

Remarkable Venue Awards