A Terrassa
L’escola acusada d’ultracatolicisme acomiada el director
La marxa del responsable, amb dues dècades al capdavant del centre, té lloc mentre Educació investiga l’escola arran de les denúncies de radicalització.

L’escola Mare de Déu del Carme de Terrassa (Vallès Occidental) –conegut com el Karmel– ha comunicat l’acomiadament del seu director, Francesc Rubio, en una carta dirigida a la comunitat educativa. En la missiva, el centre justifica la decisió al·legant "l’incompliment greu i culpable de les seves obligacions laborals", que, segons el text, van ser "faltes molt greus sancionades amb acomiadament disciplinari d’acord amb la normativa vigent". La sortida de Rubio, que feia més de dues dècades que estava capdavant del centre concertat, es va fer efectiva el 16 d’abril.
La destitució arriba en un moment especialment delicat per a l’escola, que està immersa en una investigació per part del Departament d’Educació després de les denúncies de centenars de famílies que alerten d’un suposat gir ideològic cap a posicions ultracatòliques. El clima és de màxima tensió, amb un expedient obert per les autoritats educatives i una comunitat dividida entre el desconcert, la indignació i la preocupació pel futur del centre.
Amb relació a l’acomiadament del director, un pare de l’escola explica que "falta lideratge", tot i que lamenta que amb aquest canvi s’accentuï encara més el gir ideològic. Assegura que les famílies han sigut les primeres a alçar la veu, però adverteix que la situació ha traspassat l’àmbit escolar: "Demanem auxili perquè s’hi impliqui l’Administració. Nosaltres en som víctimes, però això és un problema de sistema. No podem liderar-ho els pares. És hora que una administració es posicioni i resolgui el tema".
En els últims dies, representants de les famílies s’han reunit amb la Direcció dels Serveis Territorials del Vallès Occidental per tal d’exposar les seves preocupacions. Durant la trobada, les famílies van insistir que el que està passant va més enllà de ràtios o de falta de recursos: "Parlem de vulneració de drets, d’una situació excepcional. Demanem mesures excepcionals davant un problema excepcional".
Camí Neocatecumenal
Notícies relacionadesEl conflicte al Karmel no és nou. A finals de març, més de 400 famílies van manifestar públicament el seu rebuig al rumb que va prendre l’escola des que, el 2023, la nova direcció –vinculada al moviment ultracatòlic Camí Neocatecumenal– va assumir-ne la gestió. Des d’aleshores han detectat un increment de les activitats religioses i de les hores de religió, disminució de classes en català i la incorporació de docents afins a un ideari que molts veuen excloent.
Un manifest impulsat per la plataforma Recuperem el Karmel, amb el suport de 270 signants, exigeix la dimissió de l’equip directiu. Denuncien que el nou enfocament educatiu s’allunya dels valors que tradicionalment definien al centre: la inclusió, el respecte a la diversitat i el pensament crític. "Volem recuperar l’escola que coneixíem", reclamen.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se
- Champions league Dembélé silencia l’Arsenal i acosta el PSG a la final de Múnic
- Apunt ¿S’ho imaginen?
- LA CITA DE MONTJUÏC Final guanyada, final per jugar
- PARTIT 100 AMB EL BARÇA Lamine Yamal: "La por la vaig deixar al parc de Mataró fa temps"