Una cadena d’alimentació única al món
bonÀrea és un grup especialitzat en aliments que es desmarca de la competència cobrint tot el cicle productiu i comercial: té les seves pròpies granges, productes i venda al públic
Establiment comercial de bonÀrea.
Fa 66 anys, un petit grup d’agricultors i ramaders van emprendre el que semblava una utopia: fer arribar directament als consumidors els seus propis productes alimentaris, prescindint dels intermediaris i de punts de venda aliens. Avui no només és una realitat, sinó una fórmula d’èxit.
D’aquesta mentalitat rupturista va sorgir el grup bonÀrea, l’única cadena d’alimentació que cobreix tot el cicle de producció, recolzant-se en explotacions agropecuàries associades que comparteixen els seus mateixos criteris, i gestionant tant l’elaboració dels productes com la venda al públic. La seva aposta resulta diferenciadora i s’aplica ni més ni menys que des del 1959. Un autèntic valor distintiu que torna a demostrar que sempre hi ha una altra manera de fer les coses.
El grup compta amb explotacions agropecuàries associades. /
El model de negoci d’aquesta empresa d’alimentació garanteix al consumidor la màxima qualitat i el millor preu. I és que bonÀrea només treballa amb productes directes, que van del camp a les seves botigues, cosa que permet maximitzar l’eficàcia de tot el procés i assegurar al client una oferta de categoria superior.
La reputació aconseguida al llarg de més de sis dècades ha fet possible la consecució de diverses fites, com la inauguració de la botiga número 600, que acaba d’obrir-se recentment a Pedrola (Saragossa). Però el grup connecta l’entorn rural amb l’urbanita i assegura el proveïment de productes de qualitat fins i tot a les poblacions més aïllades.
«Un dels elements diferencials de la nostra estratègia d’expansió és l’obertura de botigues en zones rurals, cosa que ens permet donar servei no només a les persones residents a les grans ciutats, sinó també a les petites poblacions que, en molts casos, no tenen comerços agroalimentaris», explica Ramon Alsina, conseller delegat de bonÀrea.
Instal·lacions de producció de bonÀrea. /
La companyia assenta el seu èxit sobre els seus valors i també sobre un gran equip humà, compost per 4.500 agricultors i ramaders, 6.000 empleats i 3.400 dependents de botigues. I ha rebut, a més, la certificació d’AENOR, que acredita la singularitat, qualitat i component revolucionari de la seva activitat empresarial.
«Gràcies a les nostres botigues hem aconseguit tancar el cicle del nostre model d’integració vertical, que va des de la cria i engreixament dels animals, i l’elaboració de productes, fins a la comercialització directa. El client rep productes del camp a la taula en el menor temps possible, sense intermediaris i amb la màxima frescor i qualitat. I també al millor preu», explica Ramon Alsina.
Els productes carnis són una de les referències de bonÀrea. /
Des de l’origen, bonÀrea controla l’alimentació dels animals, la seva criança i l’elaboració dels diferents productes, que van des de la carn fresca, i la llet fins als productes carnis i lactis, els ous i els derivats que els utilitzen com a base. Un model circular, sostenible i social, perquè tot el cicle productiu neix a l’entorn rural, on creixen les matèries primeres per fer els pinsos, es porta a terme la cria de les aus i el bestiar, i també la posterior elaboració dels productes, sempre amb la màxima eficiència i sostenibilitat.
«A futur, volem assegurar la millor experiència de compra per als clients i continuar demostrant el nostre compromís amb la proximitat, posant en valor un model pioner que persegueix la dinamització, el progrés i la dignificació de l’entorn rural», tanca Alsina.
- La lupa Araujo i el Barça se separen
- El més alt de la Vall d’Aran El poble de Catalunya que recomana ‘National Geographic’: amb cases de pedra, moltes flors i unes vistes espectaculars del Pirineu
- Joan Baltà, director de Barcelona Sagrera Alta Velocitat: "L’estació de la Sagrera encara necessita sis anys més d’obres"
- Crisi per la gestió del temporal Vilaplana va acostar Mazón amb el seu cotxe fins al Palau el 29-O
- Baixa temporal Andreu Buenafuente abandona TVE de manera inesperada per prescripció mèdica: «He de parar una mica»
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: Els líders no remen junts
- Amnistia El TC començarà a pronunciar-se sobre l’aplicació de l’amnistia a la malversació amb els recursos de Junqueras i Turull
- Acord amb el Govern Catalunya monitoritzarà els discursos d’odi a les xarxes socials amb una nova aplicació
- Malaltia animal molt contagiosa Confirmats dos casos de pesta porcina africana en senglars a prop del campus de la UAB
- Una setmana desaparegut Els Mossos investiguen la mort d’un jove italià en un hotel de Barcelona en circumstàncies poc clares