Salut cerebral
Consumir carn vermella a diari augmenta el risc de demència, segons un estudi

Segons un estudi liderat per la Universitat de Harvard i el Broad Institute del MIT, s’ha trobat una clara relació entre el consum de carn vermella i un risc més gran de tenir demència o, en general, signes de deteriorament cognitiu. "Aquests resultats conviden a reflexionar més sobre la relació entre la nostra dieta i la salut cerebral", afirma Daniel Wang, un dels científics que hi ha darrere d’aquest treball. La investigació, publicada ahir a Neurology, s’ha centrat en l’estudi de 133.771 persones durant un total de quatre dècades.
L’anàlisi apunta que el consum freqüent de carn vermella augmenta fins a un 13% el risc de tenir demència. Aquest fenomen es va observar especialment en aquelles persones que consumien una mitjana d’una ració o més de productes carnis al dia, l’equivalent a dos talls de cansalada, un tall i mig de mortadel·la o un frankfurt.
- Partit Popular Toni Nadal, al Congrés del PP: «A Mallorca parlem català, no mallorquí»
- Polèmica L’alcaldessa de Palafrugell nega que s’hagi prohibit als grups d’havaneres afegir-se al públic si canta ‘El meu avi’
- Comerç La FNAC d’El Triangle s’acomiada avui amb grans rebaixes
- Apunt Una vergonya absoluta
- El mapa territorial Enquesta CIS: El PSOE assetja cinc governs autonòmics del PP en l’equador de la legislatura