Salut cerebral
Consumir carn vermella a diari augmenta el risc de demència, segons un estudi

Segons un estudi liderat per la Universitat de Harvard i el Broad Institute del MIT, s’ha trobat una clara relació entre el consum de carn vermella i un risc més gran de tenir demència o, en general, signes de deteriorament cognitiu. "Aquests resultats conviden a reflexionar més sobre la relació entre la nostra dieta i la salut cerebral", afirma Daniel Wang, un dels científics que hi ha darrere d’aquest treball. La investigació, publicada ahir a Neurology, s’ha centrat en l’estudi de 133.771 persones durant un total de quatre dècades.
L’anàlisi apunta que el consum freqüent de carn vermella augmenta fins a un 13% el risc de tenir demència. Aquest fenomen es va observar especialment en aquelles persones que consumien una mitjana d’una ració o més de productes carnis al dia, l’equivalent a dos talls de cansalada, un tall i mig de mortadel·la o un frankfurt.
- Racons emblemàtics de Catalunya L'increïble poble de conte a menys de 40 minuts de Manresa
- Pisos turístics Gonzalo Bernardos té el culpable de dinamitar el mercat de l’habitatge: «Mirar cap a un altre costat…»
- Forta discrepància Exclusiva Mamarazzis: Piqué no es muda a Miami i Shakira s’emporta els seus fills de gira
- Previsió meteorològica Pluja a bots i barrals: el pronòstic del Meteocat per a Catalunya
- Ciència Albirat per primera vegada un diable negre viu a la superfície del mar
- Plan de Trump per Gaza Suau és la nit
- Educació a Catalunya «Sense uns continguts ben assentats és impossible ser competent»: els docents assenyalen les esquerdes dels nous currículums
- EUROLLIGA Un gran Barça lluita fins caure sobre la botzina contra el líder
- Champions femenina El Barça topa amb el Wolfsburg, i el Reial Madrid, amb l’Arsenal
- PARTIT D’ALTA TENSIÓ PEL LIDERAT El derbi més llarg del món