Pau Palomar
"És una bogeria, encara no ho he processat"

Només quatre dècimes el separen del 14, la nota màxima. Pau Palomar Oliver, de l’Institut d’Auro de Santpedor (Bages), és un dels dos estudiants que han tret la nota més alta de les proves d’accés a la universitat (PAU) a Catalunya: un 9,9. Veí de Castellnou de Bages i 18 anys, era conscient que tindria una bona nota, però no imaginava que seria la millor del país i ho està vivint com "una bogeria". Curiós per naturalesa, és un apassionat de la física i les matemàtiques. La constància, amb un 10 de mitjana en batxillerat, l’ha fet situar-se entre els millors estudiants catalans i espera arribar ja a la universitat per "estudiar per diversió". Amb una clara vocació científica, vol dedicar-se a la investigació. Comparteix la passió per la ciència amb l’afició pel futbol (juga amb els juvenils del Castellnou) i la música (toca la bateria i la guitarra).
¿T’esperaves treure la millor nota de Catalunya?
Després de fer els exàmens, mirant les correccions que sortien, en general vaig veure que podia aconseguir una bona nota, però no m’esperava treure un 10 de gairebé tots menys en català, en el qual he tret un 9,5 . Tinc la segona millor nota que es pot aconseguir i creia que hi hauria algú altre que trauria un 10, però resulta que no. És una bogeria, encara no he tingut temps de processar-ho.
¿Quin és el secret?
No soc d’estudiar molt perquè tinc facilitat per a l’estudi. El que sí que he fet abatxillerat és ser constant, portar-ho tot al dia, no deixar les coses per a última hora i fer els deures, però no estudiava cada dia.
¿També per a la selectivitat?
Vaig fer el mateix. Per exemple, per a història, que és de memoritzar, vaig agafar tots els resums i els vaig rellegir, però bàsicament vaig practicar exàmens d’altres anys. No soc gaire disciplinat, només una mica, però cada vegada intento ser-ho més perquè a la universitat serà més complicat.
¿Vas passar nervis?
És inevitable sentir una mica de nervis, sobretot amb el primer examen, castellà. Com que he fet exàmens oficials d’anglès i les Olimpíades de Física, tenia molta pràctica amb exàmens importants, però sempre passes nervis.
Amb una nota d’accés de 13,96 sobre 14, t’has assegurat entrar en els estudis que vulguis.
Sí. Vull estudiar el doble grau de Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona i necessitava un 13,4 o un 13,5. Per tant, ja volia aconseguir una nota alta, però no se m’havia acudit que fos la millor de Catalunya.
Notícies relacionades¿Per què tries aquesta carrera?
Des de tercer i quart d’ESO que m’ha interessat la física, així que vaig començar a mirar-ne vídeos a YouTube. La física intenta respondre a preguntes que no tenen resposta sobre el nostre món i l’univers, i això m’apassiona, m’interessa molt. M’agradaria dedicar-me a la investigació per buscar respostes a les preguntes. Soc una persona curiosa i m’agraden els números.
- Turisme de masses Inventen platges falses per despistar els turistes a les Balears
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»
- La fuga d’agost del 2024 Sallent reconeix que els Mossos no van sospesar la fugida de Puigdemont
- Baròmetre municipal La vivenda supera la inseguretat com a principal problema dels barcelonins
- Tempesta judicial i política L’empresonament de Cerdán noqueja Sánchez, que no pot desviar el focus
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Segons l’Institut Carles III Espanya registra 265 morts prematures atribuïbles a la calor de l’última setmana, 43 a Catalunya
- EL MERCAT BLAUGRANA El Barça renova Ansu Fati fins al 2028 i el cedeix al Mònaco
- Sanitat pública Catalunya reforma l’atenció primària perquè en un any es pugui oferir assistència en 48 hores
- La legislatura catalana El Govern d’Illa recolza Sánchez, però s’aïlla de la seva crisi: «Estem centrats a governar Catalunya»