VIOLÈNCIA SEXUAL

L’acusat d’Igualada va buscar informació després de la violació

Els Mossos reconstrueixen de manera detallada els passos de la víctim la nit que va ser atacada en un polígon industrial, l’1 de novembre del 2021.

L’acusat d’Igualada  va buscar informació després de la violació
3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Brian Raimundo Céspedes, de 34 anys, processat i jutjat per la violació d’una adolescent de 16 anys en un polígon industrial d’Igualada l’1 de novembre del 2021, va buscar a internet tres dies després de l’atac informació sobre l’agressió sexual, segons va dir ahir un dels mossos que va participar en la investigació. L’agent va indicar en la tercera sessió del judici que se celebra a l’Audiència de Barcelona que l’acusat va rastrejar notícies a internet posant «violació a Igualada».

En dos dels tres mòbils confiscats a l’acusat, nascut a Bolívia, per a qui la fiscalia sol·licita 45 anys de presó i 10 més de llibertat vigilada, la policia va trobar proves que incriminen Céspedes, com la coincidència amb la localització del telèfon de la víctima a la zona de l’agressió, i el recorregut que va fer el processat per tornar a casa després de, presumptament, haver violat i colpejat la víctima fortament amb un objecte al cap. L’agressor la va deixar malferida i gairebé inconscient en un carreró.

En un dels mòbils de Céspedes, a més, es va trobar també el registre de les trucades que va fer a un amic per quedar. Aquest conegut, així com ell mateix, estava en el grup que va provocar danys en un vehicle la mateixa nit de l’atac a l’adolescent. Al revisar la denúncia per aquest fet, els Mossos van poder identificar, per la vestimenta, l’ara processat com la persona que huria pogut cometre la violació.

Els agents que van participar en la investigació van anar desgranant les proves recopilades que acorralen l’acusat. Una de les agents que va participar en l’entrada i registre al domicili de l’imputat va detallar que es van confiscar les vambes blanques, els pantalons foscos, la jaqueta, la bandolera i la motxilla que el sospitós portava la nit dels fets. A la jaqueta hi havia una taca de sang amb l’ADN de la víctima.

Del sopar fins al carreró

Fins a tal punt va ser minuciosa la investigació realitzada per la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos que en el judici una investigadora va relatar de manera detallada què va fer l’adolescent durant tota la nit. Aquesta policia va explicar al tribunal que la jove va arribar a Igualada cap a les vuit de la tarda. L’havien acompanyat la seva mare i la parella d’aquesta. La noia havia quedat amb una amiga en un local d’hamburgueses. Més tard van anar cap a la discoteca Epic. Hi havia molta cua i van haver d’esperar bastanta estona per poder entrar-hi. Allà la víctima es va ajuntar amb una altra amiga. Les tres van accedir al local d’oci. L’agent va precisar, com ja va ratificar el primer dia de judici una testimoni, que una de les amigues es va enfadar amb la víctima perquè havien acordat que estarien juntes i ella se n’havia anat amb un noi.

Notícies relacionades

L’adolescent també va discutir amb un conegut i, cap a les 5.45 hores de la matinada, va abandonar la discoteca i va mantenir relacions consentides amb un altre amic. Els Mossos van descartar aquesta persona com a autor de la violació perquè van poder comprovar que, passades les sis del matí, aquest va rebre la trucada d’un amic que l’avisava que el seu pare l’havia anat a buscar amb cotxe i si volia tornar a casa amb ells, com així va ser.

La jove va ser trobada inconscient i seminua sobre les sis de la matinada per un camioner, que, al veure-la estirada a terra, la va tapar amb una jaqueta abans de trucar als serveis d’emergència.