Els contagis i ingressos per covid es mantenen en ascens

Els contagis i ingressos per covid es mantenen en ascens

EP

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

La incidència de la covid-19 a Catalunya, així com el nombre de persones ingressades, es manté en ascens. Les últimes dades del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya (Sivic), que inclouen la setmana del 10 al 16 de juny, apunten que la incidència de la SARS-CoV 2 està en 91 casos per 100.000 habitants (semblant a la mitjana espanyola). Les persones ingressades a tot el territori ja són 294 en plantes convencionals.

Davant d’aquesta situació, l’exassessor de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) Daniel López-Acuña demana vacunar aquest estiu tota la gent de risc que no es va immunitzar a la tardor amb el reforç i també la resta de població que fa més d’un any que no es posa la vacuna. López-Acuña, a més, reclama tornar a la mascareta obligatòria en hospitals, sociosanitaris i farmàcies.

Aquest increment de la incidència durant l’estiu, informa Salut, ja es va registrar el 2023, en què va arribar a un pic màxim de 496 casos per 100.000 habitants la primera setmana de setembre.

294 ingressats

Notícies relacionades

També augmenten els ingressos hospitalaris: hi ha, a tot Catalunya, 294 persones ingressades en llits hospitalaris (78 més que la setmana anterior) i nou a l’uci. Tot i així, com assenyalen els sanitaris, aquest augment, que sobretot s’està percebent en les urgències dels hospitals, no està comprometent l’activitat dels centres.

Darrere d’aquesta "onada epidèmica" es troba la nova variant FLiRT, més contagiosa (tot i que no més greu) que la seva predecessora, Pirola. A Catalunya, segons Salut, la variant JN.1 continua sent la predominant (és present en el 93,6% de les mostres), amb un "predomini" del subgrup FLiRT. Aquesta subvariant circula a Catalunya des del març passat.