NOVA CAMPANYA

Un 37% dels joves han tingut sexe sense preservatiu l’últim any

josocdelsexesegur

josocdelsexesegur

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Sanitat va posar en marxa ahir la campanya Jo soc del sexe segur, amb la qual busca trobar l’efectivitat que va tenir fa més de 30 anys una altra de similar, el Posa-te’l, posa-l’hi, per aturar l’alarmant creixement d’infeccions de transmissió sexual (ITS) entre els joves.

Notícies relacionades

Van ser les xifres de l’augment de malalties de transmissió sexual entre els menors de 25 anys les que van posar en alerta les autoritats sanitàries. La principal via de transmissió van ser les relacions sexuals: d’acord amb l’últim informe anual del Centre Nacional d’Epidemiologia (CNE), el 37% d’aquests nous casos presentaven un retard en el diagnòstic.

Tot i que un 80% de joves afirmen que prefereixen utilitzar el preservatiu en les seves relacions sexuals amb penetració (80%), l’últim any un 37% ha tingut sexe sense condó per diversos motius (no tenia preservatiu en aquell moment, coneixia prou la persona, va utilitzar un altre mètode), segons dades del ministeri. Un 77% dels joves d’entre 15 i 24 anys l’utilitzen, per un 69% dels que tenen entre 25 i 29 anys.

Temes:

Sexe +Salut