Sis detinguts en una operació contra lladres d’autopistes

.VÍDEO: MOSSOS D'ESQUADRA / EFE

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir sis persones per presumptament pertànyer a una banda especialitzada a cometre assalts a vehicles de càrrega que circulaven per autopistes catalanes.

La investigació es va iniciar a finals de l’octubre passat a partir d’un assalt violent que va tenir lloc a l’AP-7, a les comarques de Tarragona. Els sospitosos eren teloners, uns lladres especialitzats a assaltar camions estacionats a les àrees de servei de les vies ràpides per tal de robar la seva càrrega. Habitualment, aprofiten que el conductor està dormint per estripar la roba que cobreix el camió o forçar la porta i emportar-se els productes que transporten els vehicles. Després, venen la mercaderia a receptadors.

Els Mossos van identificar els sospitosos gràcies a les càmeres de seguretat d’algunes àrees de servei. Ahir, en una operació de la Divisió de Trànsit dels Mossos, de la Unitat d’Investigació de Rubí i de la Unitat d’Investigació de Gavà, els agents de la policia catalana van fer sis entrades i registres en vivendes de les poblacions de Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Cerdanyola del Vallès. Hi van trobar els sospitosos i documentació i altres proves que els vinculen amb alguns d’aquests assalts, segons indiquen fonts policials.

Notícies relacionades

Un centenar d’agents

En l’operació van participar un centenar d’efectius. Quant als arrestats en aquesta operació, quatre d’ells són persones investigades per formar part de l’organització, una cinquena ho és per un requeriment judicial de detenció, mentre que la sisena està acusada de trencament d’una condemna. Els Mossos també preveuen que una setena persona, que actualment està internada en una presó, sigui detinguda per aquests fets en les pròximes hores.

Temes:

Rubí