David Mascort: "Em fa vergonya el que passa a Girona amb les renovables"

David Mascort: "Em fa vergonya el que passa a Girona amb les renovables"

g. C.

1
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

¿Està orgullós de la seva tasca pel que fa a la lluita contra el canvi climàtic?

Sí.

Han quedat compromisos per resoldre.

No gaires. Els pressupostos de carboni ja són aquí; ens falta traslladar-los al Parlament. Algunes coses no les hem fetes per la nostra manera de fer. No volem imposar, sinó buscar pactes.

Posi’n un exemple.

És per aquesta raó que no hem presentat la ZEPA [zona d’especial protecció per a les aus] del delta del Llobregat. Fer-ho sense acord és acabar amb l’activitat agrària.

¿I l’impost sobre els grans vaixells?

El Govern ho ha aprovat i és al Parlament. Alguns grups hi han presentat esmenes.

El pla de qualitat de l’aire (amb les zones de baixes emissions) l’han presentat tard.

Ha requerit moltes reunions. Queda algun serrell que no agrada a alguns ajuntaments socialistes, però ho tirem endavant.

¿Sense consens? Molts alcaldes no n’estan convençuts.

¿Per què? Perquè estem en el moment que estem. A mi la politiqueria no m’interessa. Jo soc aquí per treballar per als ciutadans, i aquest pla és bo per a la seva salut. ¿No els agrada aquesta imposició? Doncs miri...

Alguns els diran que també és politiqueria presentar plans com el de la llei de residus amb les eleccions convocades.

Hem anat tard perquè costava trobar el consens.

També ha quedat pendent l’Agència de la Natura. Els agricultors i el sector forestal consideren que aquesta és una llei que va en contra seu.

És clar, perquè el consell d’administració no incloïa totes les sensibilitats. Hem de reconduir la situació. No pot ser que s’aprovi una agència amb ajuntaments de zones rurals en contra. Hem de modificar la llei i donar-los veu.

Notícies relacionades

A Catalunya hi continua havent desequilibri en el desenvolupament de les renovables. ¿Està a favor que vegem molins a les comarques de Girona?

Tant de bo vinguin projectes. A mi com a conseller em fa certa vergonya el que passa a Girona. ¿Què ens pensem? A Girona hi tenim la mateixa obligació que els altres. Quan hi hagi projectes, els autoritzarem. Però destaco que no s’havien autoritzat mai tantes renovables com ara.