Tragèdia a Sant Fruitós

Mor ofegat un menor al Bages al llançar-se a una bassa

La poza de Els Tres Salts

La poza de Els Tres Salts / El Periódico

2
Es llegeix en minuts
Xavi Moraleda

Un adolescent de Sant Fruitós de Bages va morir ahir al migdia ofegat en una bassa del riu Llobregat coneguda com els Tres Salts, on havia saltat per banyar-se. L’avís de l’incident el van realitzar a les 11.20 hores els amics del noi quan van veure que no sortia de l’aigua. Els bombers en van localitzar el cos una hora després.

Rayan Mansouri Aya era alumne de quart de l’ESO de l’institut Gerbert d’Aurillac, de Sant Fruitós. Ahir era festiu en aquest centre educatiu, on estudien els sis menors que es van dirigir a la bassa dels Tres Salts, una popular zona de bany dels veïns de la zona quan arriba la calor.

Segons va confirmar l’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, tots ells són del municipi i anaven junts a l’escola. A més, va assegurar que la família del difunt, d’origen marroquí, és molt coneguda al poble, ja que el pare "té presència en l’àmbit de les associacions locals" i el noi jugava en la categoria de cadet del Futbol Club Fruitosenc. També era usuari de l’equipament juvenil el Nexe Jove. L’alcalde va afegir que l’accident ha suposat un "cop molt fort per als nanos" que compartien moltes estones amb ell, tant en l’àmbit escolar com en altres activitats.

Festival i partits anul·lats

Com a mostra de condol, l’ajuntament va guardar un minut de silenci a les vuit de la tarda, davant el consistori. A més, es va decidir ajornar el festival de música electrònica Sant Beat Free, programat per a avui. El club de futbol també va lamentar la mort del menor i va suspendre els entrenaments d’ahir i els partits del cap de setmana, d’acord amb la federació catalana.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar nou dotacions, amb un total de 20 bombers. Van formar part del dispositiu dos vehicles de comandament, dos vehicles lleugers, un furgó de salvaments, dues autobombes, el furgó de rescat aquàtic i l’helicòpter polivalent, que va transportar la unitat del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtic.

Notícies relacionades

Al veure que baixava bastant corrent d’aigua, es va dur a terme una recerca intensiva amb els submarinistes del GRAE Subaquàtic a la zona on hi havia fins a cinc metres de profunditat, i també van examinar la zona superficial de la làmina d’aigua amb perxes.

A les 12.30 hores, els bombers van localitzar el cos del noi. Malgrat les maniobres de reanimació, no van poder fer res per salvar-li la vida. El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) va activar l’equip de psicòlegs per assistir amics i familiars.

Temes:

Festival Calor