SABADELL

Imputats per la caiguda d’un fanal que va ferir de gravetat una dona

Columna en abril del 2023. Del informe técnico en relación a las causas de corrosión y posterior rotura del farola situada en C/Ronda de Zamenhoff 1, Sabadell en fecha 27 de agosto de 2023.

Columna en abril del 2023. Del informe técnico en relación a las causas de corrosión y posterior rotura del farola situada en C/Ronda de Zamenhoff 1, Sabadell en fecha 27 de agosto de 2023.

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

27 d’agost del 2023. 12.50 h. M. J. R., de 64 anys, anava per l’avinguda Zamenhof de Sabadell quan un fanal se li va desplomar a sobre i la va deixar ferida de gravetat. Dos agents de la policia local van ser testimonis directes del contratemps i la van assistir. La dona va perdre el coneixement i va ser traslladada a l’hospital.

El fanal estava rovellat, segons les fotos incloses en un informe pericial aportat al Jutjat d’Instrucció número 5 de la ciutat i al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO. La jutge va interrogar com a imputats aquest dimecres el cap de la secció d’infraestructures urbanes de l’Ajuntament de Sabadell i el gerent de la Unió Temporal d’Empreses (UTE Enllumenat Sabadell), que s’encarrega de l’enllumenat públic de la població. El consistori assegura que el fanal i tots els de la zona van ser revisats al juliol, un mes abans, i que segons la concessionària l’exterior del pal no estava rovellat.

Notícies relacionades

L’accident va coincidir amb un temporal de vent i pluja que va patir la ciutat aquell diumenge 27 d’agost, amb inundacions i la caiguda, també, d’un arbre. Segurament, aquestes condicions meteorològiques i el mal estat del fanal van provocar que el pal d’enllumenat s’ensorrés i impactés a l’esquena i al cap d’M. J. R., que va patir un traumatisme cranioencefàlic. Encara no se n’ha recuperat i té seqüeles.

Segons l’acusació particular, els dos investigats van eludir tota mena de responsabilitat i es van limitar a assenyalar comandaments intermedis del consistori i de l’empresa concessionària com els encarregats del manteniment de l’enllumenat públic. El lletrat Pedro Santamaría, de Vosseler Abogados i representant legal de la família d’M. J. R., ha demanat a la jutge que aquestes persones declarin com a imputades. Un informe pericial elaborat sobre l’estat del fanal assegura que presentava "un estat de conservació deplorable".