Un home mata la seva dona i els seus dos fills al Prat i després se suïcida

Els Mossos van trobar al cadàver del sospitós del crim una carta en la qual reconeixia els fets i demanava perdó

La policia espera l’informe forense per saber si hi ha rastre de droga en les víctimes

Un home mata  la seva dona i els seus dos fills al Prat i després se suïcida

GERMÁN GONZÁLEZ

3
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Nou crim masclista a Catalunya una setmana després de l’assassinat d’un nen de 5 anys pel seu pare davant la mare a Bellcaire d’Empordà. Aquesta vegada va ser al Prat de Llobregat. Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’una dona, Vanessa, de 43 anys, i dels seus dos fills bessons, Yago i María, en un domicili de la localitat. Els dos petits acabaven de fer 8 anys. No consten antecedents ni judicials ni als serveis socials municipals de la parella per maltractament.

El Ministeri d’Igualtat també està recollint informació sobre el crim, que elevaria a nou dones i set menors els assassinats per violència de gènere des de començament d’any a Espanya. Cinc d’aquestes dones i nens han mort a Catalunya.

La policia va trobar els tres cadàvers dimarts a la tarda. Els agents sospiten que el presumpte autor del triple crim és el pare dels nens, Roberto, de 43 anys, que es va suïcidar llançant-se a les vies del tren a l’estació del Prat. Va ser precisament quan escorcollaven el cadàver de l’home que els agents van trobar una carta en què aquest reconeixia els fets i demanava perdó pel crim. Els Mossos van acudir llavors a la vivenda. Van trucar diverses vegades però ningú va obrir. Quan van entrar, es van trobar els cossos sense vida de la dona i els nens. Tot apunta que presumptament el pare els hauria asfixiat i després hauria sortit amb el cotxe cap a l’estació per suïcidar-se.

Durant unes quantes hores, agents de la policia científica van estar buscant proves a les habitacions i el garatge, que es manté precintat. Cap a la una de la matinada es van emportar els cadàvers, segons els veïns. A més, els Mossos van interrogar també residents en vivendes pròximes a la casa adossada de la família i també van acudir al gimnàs al qual l’home anava dues vegades per setmana, que es troba al mateix carrer.

Secret de sumari

El Jutjat d’Instrucció número 4 del Prat, en funcions de guàrdia, va portar a terme l’aixecament dels cadàvers i es va inhibir en favor del Jutjat d’Instrucció número 5, encarregat de les causes de violència contra la dona. El cas està sota secret de sumari. La divisió d’investigació criminal dels Mossos indaga les causes del crim i considera que es tracta d’un nou cas de violència de gènere. Els policies investiguen si el sospitós va drogar els seus fills i la seva dona abans d’asfixiar-los, cosa que implicaria un alt grau de premeditació. En aquest sentit, s’espera als resultats dels informes forenses, que evidenciaran rastres de substàncies en l’organisme de les víctimes.

La família feia prop de dos anys que residia en aquest habitatge del centre del Prat i aquest curs els nens havien començat segon de primària en una escola religiosa pròxima al domicili. Una setmana enrere, els menors havien complert anys i ho van celebrar divendres passat, a Gavà, juntament amb companys de classe. L’home havia superat un càncer feia temps i anava dues vegades per setmana al gimnàs, on el defineixen com una persona més aviat "callada". Fonts de la investigació assenyalen que patia una depressió.

Notícies relacionades

Ahir, es van acostar fins a la vivenda alguns veïns. Marwan apunta que es tractava d’una família reservada: "Era gent seriosa, de només ‘hola’ i ‘adeu’, i cordial. No es relacionaven amb ningú, malgrat que en aquest carrer ens coneixem tots. No coincidies amb els nens al carrer, només els veies entrar amb el cotxe pel garatge". "Ningú sabia res d’aquesta família, eren molt hermètics", explica Antonia, una veïna que hi va coincidir per última vegada per Setmana Santa.

L’Ajuntament del Prat ha ordenat tres dies de dol, per la qual cosa fins divendres queden suspesos tots els actes públics lúdics. Ahir a la tarda es va fer un minut de silenci.