L’exdirector de Mas d’Enric analitzarà la seguretat de les presons

El càrrec de Francesc Romero a la presó on van assassinar Núria L. l’ocuparà Carles López Grippa.

L’exdirector de Mas d’Enric analitzarà la seguretat de les presons

J. G. ALBALAT G. GONZÁLEZ

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Carles López Grippa serà el nou director de la presó de Mas d’Enric (Tarragona), on el 13 de març passat va ser assassinada Núria L., la cuinera de la presó, en mans d’un intern que després es va suïcidar. López substitueix Francesc Romero, que va ser rellevat del seu càrrec el 27 de març. El canvi en la direcció del centre marca l’inici d’una nova etapa després de la crisi generada arran de la mort de la treballadora del centre, segons va precisar la Conselleria de Justícia.

L’antic responsable serà nomenat coordinador de seguretat de l’Àrea d’Informació i Seguretat de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Fonts del departament precisen que la seva tasca serà d’anàlisi i estudi, no executiva. Però el nomenament ha enervat de nou alguns sindicats. CSIF va publicar ahir a les xarxes socials: "Coordinador de seguretat. Estem de conya o això és una provocació contínua, sense parió".

El crim de Núria L. va incendiar les presons catalanes. Els funcionaris van bloquejar durant dies les presons en senyal de protesta i des d’aleshores han reclamat la dimissió de la consellera Gemma Ubasart i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó. En els últims dies, la tensió havia disminuït però no cessat. Els sindicats de presons ja s’han reunit amb el Govern, tot i que sense resultats concrets. La setmana passada els sindicats van plantar l’Administració catalana en una trobada per tractar les condicions laborals.

Notícies relacionades

Convocatòria de vaga

Arran del relleu de Romero, es va produir el primer acostament dels representants dels empleats de les presons amb la Conselleria de Justícia. Els sindicats mantenen la convocatòria de dos dies de vaga (a l’inici de la campanya del 12M i la jornada de reflexió), una concentració el 5 de maig i altres actes per determinar.