ENTREVISTA

NACEX, compromesos amb la salut

Parlem amb Manuel Orihuela, Director General de NACEX.

Des de fa anys, NACEX ofereix serveis especialitzats i dedicats a un sector que requereix dels estàndards de qualitat més rigorosos. Cada any, NACEX realitza més d’1 milió d’entregues en hospitals, farmàcies, centres veterinaris i domicilis de pacients. Al 2023, l’activitat de NACEXpharma, el servei premium de NACEX amb temperatura controlada, va créixer un 8% respecte l’any anterior. 

Manuel Orihuela, Director General de NACEX.

Manuel Orihuela, Director General de NACEX. / NACEX

2
Es llegeix en minuts

A NACEX són experts en distribució sanitària, quins creu que són els principals reptes logístics que planteja aquest sector?

La distribució sanitària contínuament planteja nous reptes als proveïdors logístics. Per la pròpia naturalesa dels productes que distribueix i pels requeriments del sector, dirigits a aportar un valor afegit al servei ofert al seu client. 

Medicaments tèrmicament sensibles, medicació d’assajos clínics, medical devices per a quiròfans, medicació per a entregues domiciliaries, etc. són productes que requereixen una conservació tèrmica estricta durant tota la distribució i entregues especialitzades en punts que no són els habituals i tenen un accés complicat.

Com els aborda NACEX? Què us diferencia de la vostra competència?

La nostra capacitat d’assegurar terminis d’entrega urgents és un punt diferenciador clau, però, sense cap dubte, el nostre gran avantatge competitiu és la nostra aposta per invertir en avenços tecnològics i en el desenvolupament de sistemes d’informació. Permetent millorar i controlar els processos i disposar de la màxima informació de l’enviament al nostre client. Ser un bon partner oferint experiència i col·laboració és un altre factor important. Contínuament ens formem i participem en fòrums que ens permeten aprendre del sector per aportar noves millores. 

Lateral d'una furgoneta de NACEXpharma. /

NACEX

I, com aconsegueixen garantir el manteniment de la temperatura?

Apliquem les últimes tecnologies i mitjans disponibles a la nostra xarxa. Els vehicles i les instal·lacions estan climatitzades per tal de garantir la conservació tèrmica requerida en funció del servei. Addicionalment, per a productes altament sensibles i amb requeriments estrictes de temperatura, disposem de mitjans passius, a través d’envasos isoterms reutilitzables per a rangs entre 2 i 8 ºC i entre 15 i 25 ºC.

Tot això es realitza en base a un sistema de qualitat d’acord a les Bones Pràctiques de Distribució, requerit al sector farmacèutic. 

Recuperant el tema de l’especialització, quin feedback està rebent NACEXpharma?

Estem molt satisfets, les reaccions són molt positives. NACEXpharma és un pilar estratègic de la nostra aposta pel sector de la salut. Amb aquest servei premium volíem respondre a les necessitats dels clients que requereixen mantenir un servei d’entrega premium i assegurar un compliment estricte de la temperatura i ho hem aconseguit. Les xifres ens recolzen, ja que al 2023 aquest servei va experimentar un creixement del 8% respecte l’any anterior.

Per descomptat, NACEX no ens conformem i aquest any continuarem treballant per seguir avançant de la mà del sector. A més a més, vull aprofitar l’ocasió per donar les gràcies al nostre equip, la seva col·laboració i compromís han estat determinants. I, en especial, als nostres clients, per la seva confiança i aposta per la nostra companyia.

Un misatger de NACEX entregant un paquet de NACEXpharma. /

NACEX

Per acabar, quins són els propers passos?

Notícies relacionades

Seguir expandint-nos al sector de la salut seria un dels principals. En aquesta línia, al 2024, introduirem nous serveis especialitzats a NACEXpharma, dels que esperem, properament, presentar-vos novetats. 

I, com és habitual, seguirem prioritzant la nostra presència a esdeveniments referents per al sector de la salut, que ens permeten seguir aprenent i compartir novetats. Aquest any hem estat a Expodental, fira de la que hem estat patrocinadors principals, i, en pocs dies, estarem a ExpoÓptica, que se celebra a Madrid, i Logipharma, a Lió.

Temes:

Farmàcies