METEOROLOGiA

La Setmana Santa arrenca amb bon temps, però empitjorarà

La Setmana Santa arrenca amb bon temps, però empitjorarà
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malgrat que la primavera acaba de començar a caminar aquesta setmana, Catalunya viu un inici de la Setmana Santa amb temperatures estiuenques que a les Terres de l’Ebre fins i tot van fregar ahir els 30ºC. A Vinebre, per exemple, es van assolir els 29,4ºC; a Aldover, els 29,2ºC, i al pantà de Siurana, els 29,1ºC.

Malgrat la calitja a primeres hores i els núvols alts, l’ambient ahir va ser assolellat en general i amb unes temperatures més habituals dels mesos de maig i juny: els termòmetres van escalar fins a 12ºC més del que tocaria en aquestes dates.

Però atenció perquè aquesta situació canvia segons les previsions. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), l’episodi estiuenc no s’allargarà gaire més, per la qual cosa en els pròxims dies no s’ha de guardar la màniga llarga ni els impermeables. De fet, les previsions apunten que aquest cap de setmana les temperatures es refredaran per donar pas a alguns episodis de pluges a partir de dilluns. Serà per efecte de la DANA al sud-oest de la península, molt a prop de les Canàries, que portarà també aire fred i inestabilitat.

Notícies relacionades

Les pluges es limitaran a la meitat nord del territori català durant aquest dissabte i demà, Diumenge de Rams, però es faran generals a partir de dilluns, quan haurem de tenir llest el paraigua per a la resta de la Setmana Santa a causa de l’augment d’inestabilitat que s’espera.

Demà es formaran xàfecs a les comarques de Barcelona, l’interior i el Prepirineu amb possibles calamarsades. Tot això serà un aperitiu del temps inestable que es podria produir la resta de la setmana amb un refredament que tornarà el fred característic de final d’hivern. La meteoròloga de TVE-Catalunya Sònia Papell va concretar una mica més: "Entre dilluns i dimecres s’espera borrasca, un tàlveg d’aire fred i augment de la inestabilitat".

Temes:

Barcelona TVE