TRIBUNALS

Alves passa el cap de setmana a la presó al no aconseguir el milió

Mentre el brasiler continua sense reunir la quantitat que l’Audiència li va imposar, la fiscalia recorre la sortida d’Alves de la presó a l’entendre que el risc de fuga és ara «més elevat».

Alves passa el cap de setmana a  la presó al no aconseguir el milió

/ EP

2
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dani Alves està tenint problemes per reunir el milió d’euros que l’Audiència de Barcelona li va imposar per sortir de la presó de Brians 2, on es manté en presó preventiva des del 20 de gener del 2023, quan va ser detingut. Ahir tampoc va poder dipositar a la secretaria del tribunal de la Secció 21 –que el va condemnar a quatre anys i mig de presó per la violació d’una jove a la discoteca Sutton– la fiança i, per tant, dorm aquest cap de setmana entre reixes.

I mentrestant la fiscalia va recórrer ahir la decisió de l’Audiència de Barcelona d’ordenar la llibertat provisional del jugador si acaba pagant la fiança. El fiscal considera que es manté el risc de fuga d’Alves, l’argument que ja l’ha mantingut a presó des de fa 14 mesos, i "fins i tot amb més intensitat", ja que el brasiler "ha sigut condemnat com a responsable d’un delicte d’agressió sexual a la pena de 4 anys i 6 mesos de presó".

Dilluns tindrà una nova oportunitat de consignar els diners, ja que el cap de setmana aquesta oficina judicial està tancada. Ara, la carta del jugador són els diners que li deu l’Agència Tributària (uns 9,2 milions en total). En aquest sentit, podria dipositar directament el milió d’euros si rep una part d’aquesta quantitat o podria fer servir un certificat d’Hisenda a fi que un banc l’avalés per pagar la fiança. El seu entorn confia que l’astre brasiler obtindrà la llibertat dilluns o dimarts.

La negativa de la família de Neymar d’ajudar el seu compatriota una altra vegada (li va deixar els 150.000 euros quan va ser processat per a una eventual indemnització a la víctima, cosa que li va permetre rebaixar la pena) ha suposat un contratemps per a Alves. El pare de Neymar jr, Neymar da Silva Santos, va ser molt taxatiu en el seu comunicat: "Com tothom sap, al principi vaig ajudar Dani Alves, sense cap vinculació a cap procés. En aquest segon moment, en una situació diferent de l’anterior –tenint en compte que la justícia espanyola ja s’ha pronunciat sobre la condemna–, s’especula i intenta associar el meu nom i el del meu fill a un assumpte que avui ja no és el nostre", va assenyalar. Per això apel·la a la "responsabilitat" del seu compatriota: "Espero que Daniel trobi totes les respostes que busca en la seva pròpia família. Per a nosaltres, per a la meva família, l’assumpte s’ha acabat". Fonts judicials apunten que aquest desmarcatge dels Neymar es deu a la crisi reputacional que van patir quan, fa uns mesos, es va saber que havien ajudat Alves.

Notícies relacionades

Paraules de Lula

Tampoc l’han ajudat les paraules del president del Brasil, Lula da Silva, que ha criticat la decisió del tribunal. "Els diners que té Alves, els que algú podria deixar-li, no poden redimir l’ofensa d’un home cap a una dona que ell va violar", va assegurar. Aquestes declaracions, que han crispat l’entorn del futbolista, han dificultat encara més la reunió dels fons, ja que els seus comptes al Brasil estan bloquejats.