"El temps ésuna bogeria"

Nens de tot el món van irrompre ahir als informatius de més de 80 països per alertar del «clima del futur», en una campanya impulsada per les Nacions Unides.

"El temps ésuna bogeria"
2
Es llegeix en minuts
Valentina Raffio
Valentina Raffio

Periodista.

Especialista en ciència, salut i medi ambient.

Ubicada/t a Barcelona.

ver +

Un esquadró de nens i nenes van irrompre ahir als informatius de tot el món per alertar sobre com podria ser la informació meteorològica el 2050 si no fem res per frenar l’avanç de la crisi climàtica. "El temps és una bogeria. Les escoles estan tancades perquè fa massa calor. Els incendis estan arrasant ciutats. I les inundacions estan fent que tot estigui humit... Hem d’actuar ja per evitar tot això", afirma un nen, reconvertit en meteoròleg del futur, en el marc d’aquesta iniciativa organitzada per les Nacions Unides per "augmentar la consciència sobre l’impacte del canvi climàtic" i "mobilitzar persones de tot el món per actuar per preservar el futur de les generacions futures".

Aquesta campanya, llançada ahir mateix a més de 80 països, recull les projeccions elaborades pel Grup Intergovernamental d’Experts sobre Canvi Climàtic (IPCC) i mostra "de forma realista" com podrien ser els pronòstics del futur en cas que continuem actuant com fins ara.

"No només parlem del temps, parlem del nostre futur", exclamen els petits meteoròlegs que protagonitzen aquesta iniciativa, a la qual s’han afegit nens i nenes d’entre vuit i onze anys de diferents racons del món. "Els nens i joves d’avui no hem contribuït de manera significativa a la crisi climàtica, però tot i així patirem tota la força dels seus efectes al llarg de la nostra vida", afegeixen els menors.

Segons expliquen els impulsors d’aquesta iniciativa, recolzada per l’Organització Meteorològica Mundial, l’objectiu d’aquest projecte no és apel·lar als nens, sinó llançar un missatge d’alerta als adults i recordar-los que les accions que fem en el present poden condicionar de manera dràstica el futur de les generacions venidores. "L’acció (o la inacció) climàtica d’avui determinarà el món del demà", destaca la campanya, batejada com Weather kids i avalada, entre d’altres, per l’actriu Michelle Yeoh (Memòries d’una geisha i Tot a la vegada a tot arreu), l’actor Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister a Joc de Trons) i la intèrpret Connie Britton (White Lotus).

Notícies relacionades

Catàstrofe evitable

Els estudis científics més exhaustius realitzats fins ara alerten que, si continuem emetent com fins ara, el planeta s’enfrontarà a cada vegada més desastres climàtics i aquests, al seu torn, acabaran provocant danys en totes les esferes de la societat: des de l’accés a recursos tan bàsics com el menjar o l’aigua, fins a la pèrdua de biodiversitat i l’augment de les factures per lidiar amb l’impacte del caos climàtic. Però amb la mateixa contundència amb què s’alerta sobre aquest preocupant futur, la comunitat científica també recorda que encara estem a temps d’esquivar aquest escenari.

Temes:

Calor