El jutge ponent de la sentència aprecia més risc de fuga

El jutge ponent de la sentència aprecia més risc de fuga

CAPTURA VÍDEO POL SOLÀ / ACN

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

La decisió de l’Audiència de Barcelona de deixar en llibertat Dani Alves no ha sigut per unanimitat. De manera sorprenent, en un gest no habitual en aquest tipus de resolucions, Luis Belestá, el magistrat ponent de la sentència que va condemnar el jugador a quatre anys i mig de presó, va emetre un vot particular contrari als seus companys de la Secció 21, en el qual s’oposa a l’excarceració del jugador brasiler i aposta per prorrogar la presó provisional. En la votació, es va imposar la postura dels altres dos magistrats.

"Crec que s’hauria de prorrogar la situació provisional de l’acusat amb el límit màxim de la meitat de la pena imposada, això és, dos anys i tres mesos de presó", va assenyalar el magistrat en el seu vot particular, a l’espera de resoldre’s els recursos d’apel·lació.

Notícies relacionades

Va afegir que el risc de fuga s’ha "reforçat" amb la pena imposada a Alves i recorda que l’última resolució del mateix tribunal, en la qual mantenia la presó provisional, és del novembre del 2023. Per a Belestá, la condemna fa que "les circumstàncies que es presentaven en el moment de dictar-se les anteriors resolucions", de prorrogar la presó per al jugador, "no només es mantenen en el moment actual, sinó que s’han vist incrementades" pels quatre anys i mig imposats a Alves.

En les seves consideracions, el jutge remarca que la condemna a Alves pot augmentar si s’estimen els recursos de la fiscalia i de l’acusació particular, que han demanat que es retiri l’atenuant de reparació del dany. Per a Belestá, si bé la sentència imposa una pena inferior a la interessada per les acusacions, això no permet tenir per conjurat el risc de fuga que es manté i fins i tot s’ha vist incrementat, ja que "l’horitzó punitiu" no ha canviat.