assassinat

El pare de les nenes d’Almeria tenia un judici per violència de gènere

El pare de les nenes d’Almeria tenia un judici per violència de gènere

CARLOS BARBA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil investiga el presumpte assassinat de dues nenes de dos i quatre anys d’edat en mans del seu pare que s’hauria suïcidat després de matar les seves filles a Almeria. El fet s’ha produït en una pedania al municipi d’Alboloduy, a la comarca de l’Alpujarra d’Almeria, i tot apunta que es tracta d’un nou cas de violència vicària a Andalusia. Sobre el presumpte assassí pesaven antecedents per violència de gènere.

Els fets van tenir lloc la nit d’aquest diumenge en un zona allunyada del municipi d’Albodoloy, a l’interior d’una casa de camp. Fonts pròximes a la investigació consultades per El Correo de Andalucía del grup Prensa Ibérica, i confirmades pel TSJA informen que el pare de les nenes, sobre qui pesava una ordre d’allunyament de la mare, estaria disfrutant durant el cap de setmana d’un permís de visita de les seves filles, la mare va alertar els serveis d’Emergències superada l’hora d’entrega de les nenes. Si bé la investigació continua oberta, aquestes mateixes fonts informen que la família de procedència romanesa presentava una situació d’extrema vulnerabilitat.

En cas de confirmar-se aquest cas com a violència vicària, el nombre d’infants assassinats per aquest tipus de violència a Espanya pujaria a 54 víctimes des del 2003, de les quals 10 víctimes a Andalusia.

Notícies relacionades

A causa dels maltractaments, el Jutjat de Violència sobre la Dona havia dictat una ordre d’allunyament respecte de la seva parella de 500 metres i havia ordenat la col·locació d’una polsera de seguretat al presumpte agressor per evitar el contacte amb la seva parella.

En diverses ocasions, la dona es va negar a denunciar la seva parella i va sol·licitar l’aixecament de les mesures cautelars. Malgrat tot, el Jutjat va continuar amb la causa a petició de la fiscalia.

Temes:

Andalusia