Un intern de la presó de Tarragona en mata la cuinera i se suïcida

Un intern de la presó de Tarragona en mata la cuinera i se suïcida

/ JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Un intern de la presó de Mas d’Enric al Catllar (Tarragona) va matar ahir la cuinera del centre i es va suïcidar, segons van explicar fonts penitenciàries. Els Mossos d’Esquadra tenen oberta una investigació sobre les causes del crim. Tot apunta que l’agressió va ser amb una arma blanca. L’intern, que tenia nombrosos antecedents, estava destinat a la cuina i sembla que va sorprendre la víctima atacant-la amb un ganivet. Després es va suïcidar. Personal de la cuina del centre penitenciari van trobar els dos cossos abans de les cinc de la tarda. De moment, els agents indaguen les circumstàncies d’aquest crim i també la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia té oberta una investigació interna sobre l’incident. La víctima tenia 48 anys i era treballadora de l’empresa Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (Cire). Havia passat per altres centres penitenciaris catalans.

Notícies relacionades

Alberto Gómez, coordinador del sindicat CSIF Presons, va assegurar que es tracta d’una "tragèdia brutal" i que fa anys que el seu sindicat adverteix de la "situació greu d’inseguretat a les presons catalanes". Per això, va lamentar que des de Justícia no s’hagin pres mesures abans d’"aquesta desgràcia". Per això, des de CSIF es demana la dimissió de la consellera Gemma Ubasart i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó. L’homicidi es va produir el mateix dia que el sindicat va denunciar que un intern de Quatre Camins va atacar cinc funcionaris amb cops al cap i mossegades i els va provocar diverses lesions, una d’elles de gravetat. A més, lamenten que es tracta d’un intern "molt reincident" i que ja havien advertit de la seva conflictivitat.

Els sindicats han convocat avui al migdia, davant els centres penitenciaris, una concentració de rebuig pel crim i de protesta per la falta de seguretat que hi ha.