La fiscal recorre la condemna a Alves per augmentar la pena

Considera que no se li ha d’aplicar l’atenuant perquè va ser obligat a consignar 150.000 euros en concepte d’eventual indemnització.

La fiscal recorre la condemna a Alves per augmentar la pena
1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

La Fiscalia de Barcelona recorrerà la sentència de l’Audiència de Barcelona que va condemnar el jugador de futbol Dani Alves a quatre anys i mig de presó per un delicte d’agressió sexual amb penetració. El Ministeri Públic considera que no és aplicable l’atenuant de reparació del mal que ha esgrimit el tribunal, en al·lusió als 150.000 euros,que l’esportista es va veure obligat a dipositar al jutjat per pagar una eventual indemnització a la víctima. La presumpta violació de la jove es va produir la matinada del 31 de desembre del 2022 en un lavabo de la discoteca Sutton de Barcelona.

Notícies relacionades

Els magistrats de la Secció 21 que van jutjar el futbolista van argumentar, per aplicar l’atenuant, no només que el futbolista havia consignat aquesta quantitat reclamada pel jutge al comunicar-li l’ordre de processament, sinó que la defensa havia exposat que aquests 150.000 euros podien ser entregats a la víctima directament. El tribunal afirma en la seva sentència que "encara que en l’ordre de processament s’establís l’obligació del processat d’abonar una fiança de 150.000 euros, el fet que hagi indicat que sol·licita que aquesta quantitat sigui entregada a la víctima independentment del resultat del judici, expressa una voluntat reparadora que ha de ser contemplada com a atenuant".

És aquesta "voluntat reparadora" la que posa en dubte la fiscalia, que va reclamar en el judici nou anys de presó. L’atenuant de reparació de mal va permetre que els magistrats poguessin imposar la pena mínima prevista per al delicte d’agressió sexual amb penetració de la llei del només sí és sí, que estava en vigor quan van passar els fets i que era de quatre anys de presó. Després de la reforma del PSOE es va elevar a sis anys de presó, la mateixa pena que establia el Codi Penal anteriorment.