DES DE DILLUNS

Les farmàcies començaran a repartir gratis copes i calces menstruals

Les farmàcies començaran a repartir gratis copes i calces menstruals

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Les farmàcies de Catalunya començaran a repartir, gratuïtament, productes menstruals reutilitzables (copes menstruals, calces i compreses de tela) a partir de dilluns. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, va anunciar ahir la data de repartició, ja que la mesura, producte d’un conveni de col·laboració amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), ja havia sigut anunciada el setembre passat. Un total de 3.284 apotecaries de tot Catalunya s’han adherit a aquesta acció.

Notícies relacionades

"Som el primer país del món que distribuirà de manera universal i gratuïta productes menstruals reutilitzables acompanyats d’informació de qualitat i assessorament de les farmàcies", va dir Verge durant una visita al centre logístic d’Alliance Healthcare de Viladecans, un dels quatre on s’emmagatzemaran els productes que es podran recollir a les farmàcies. L’acció, denominada La meva regla, les meves regles i que està inclosa al Pla Integral d’Equitat Menstrual i Climateri 2023-2025, respon, segons Verge, a un "dret": el de l’"equitat menstrual". I també al "compromís" que el Govern té amb el planeta mitjançant la repartició de productes sostenibles i reutilitzables. Cada any a Catalunya es produeixen al voltant de 9.000 tones de productes menstruals no reutilitzables.

A partir de dilluns, totes les dones de Catalunya podran dirigir-se a la farmàcia més pròxima per rebre informació i assessorament i elegir, de manera gratuïta, el producte de la seva preferència. ¿Com? Presentant el codi QR (individual i intransferible) que estarà disponible, també des de dilluns que ve, a l’app La Meva Salut, a l’apartat Novetats. Les opcions entre les quals es pot elegir són una copa menstrual, unes calces menstruals o un paquet de dues compreses de tela.