Professions regulades

Protesta en 14 ciutats perquè s’homologuin els títols universitaris

Milers de graduats en facultats de fora de la UE protesten per exigir el final de l’embús burocràtic dels expedients i poder exercir a Espanya.

Protesta en 14 ciutats perquè s’homologuin els títols universitaris

A. Pérez Meca - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Ahir diversos centenars de llicenciats es van manifestar en 14 ciutats d’Espanya. A Madrid ho van fer davant el Congrés, on, per avivar els expedients, s’està cuinant una proposició no de llei, un text sense capacitat legislativa però que serveix per instar el Govern central a prendre mesures. Diversos diputats del PP i de Sumar es van acostar a la manifestació per parlar amb els graduats.

La setmana passada, el Parlament de la Comunitat Valenciana va aprovar per unanimitat una altra proposició no de llei a proposta del PP amb l’objectiu d’instar el Govern central que l’homologació de títols universitaris sigui "més àgil i rigorosa". "Estem preparant un pla de xoc per agilitzar les homologacions de títols universitaris". La frase és de la ministra Diana Morant. Ho va anunciar en EL PERIÓDICO al desembre, poques setmanes després de la remodelació governamental que va ampliar el seu departament (Ciència), sumant-hi Universitats, que fins aleshores havia estat en mans de Joan Subirats. La frase, no obstant, no s’ha fet realitat.