Trobat el cadàver del desè mort enl’incendi

Trobat el cadàver del desè mort enl’incendi

L-EMV

1
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez

L’incendi que dijous va calcinar dos blocs residencials a València ja ha causat deu víctimes mortals. Ahir al matí, la policia científica va localitzar un altre cos a l’edifici cremat al barri de Campanar, que correspondria a l’única persona que estava desapareguda.

La major part de les víctimes mortals de l’incendi de l’edifici de Campanar consumit per les flames dijous 22 de febrer van morir per la inhalació de fum. És el resultat preliminar de les autòpsies que s’estan realitzant des de l’Institut de Medicina Legal (IML) de València. Els primers nou cossos van arribar divendres i el desè i últim –si es compleixen les previsions dels bombers i de la Policia Nacional, que ja han revisat totes i cadascuna de les 138 vivendes del complex residencial–, ahir al matí.

Tot i que les autòpsies encara no s’han donat per acabades, perquè falten proves complementàries i certificar oficialment totes i cadascuna de les identificacions, en molts dels casos ha sigut possible fer la prova de la carboxihemoglobina.

Sense patiment

Notícies relacionades

Es tracta d’un indicador que, detectat en nivells alts, com és el cas, confirma que la mort s’ha produït per l’entrada de monòxid de carboni al corrent sanguini, el qual desplaça l’oxigen i produeix la mort. En aquests casos, la persona perd el coneixement, de manera que no hi ha patiment.

Tot i que l’estat d’alguns cossos impedirà buscar els nivells de carboxihemoglobina, i probablement mai hi pugui haver un dictamen oficial de la causa de la mort, el més probable és que les deu persones que van morir al sinistre ho fessin per inhalació de fum, atesa la densa fumarada que va envair l’edifici per fora i per dins.

Temes:

Medicina