CaixaForum+ supera els 170.000 subscriptors el seu primer any

La plataforma impulsada per Fundació La Caixa fa balanç del seu primer any superant els 170.000 subscriptors, amb una mitjana de 12.000 de nous cada mes

CaixaForum+ supera els 170.000 subscriptors el seu primer any

ANA PUIT

2
Es llegeix en minuts

Des que va arrencar el desembre del 2022, CaixaForum+, la plataforma en línia de la Fundació La Caixa especialitzada en difusió cultural i científica, ha rebut més de 2,6 milions de visites entre la web i l’app. S’han estrenat un total de 188 títols de diversos formats com sèries i llargmetratges documentals, entrevistes, pòdcasts, curtmetratges, diàlegs i debats, concerts o espectacles, dels quals el 46% són produccions originals. Alguns dels més vistos a la plataforma són de producció original com les sèries Booklovers (el més vist de l’any), Icones de la ciència o Fanzilona. L’oferta de CaixaForum+ s’ha anat ampliant amb la incorporació constant de continguts de més d’una vintena de col·laboradors: museus, festivals i institucions culturals nacionals i internacionals de referència, com el Museu Nacional del Prado, la Fundació Joan Miró, el Museu Guggenheim Bilbao, L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Festival de Granada o Temporada Alta, entre molts d’altres. A més a més, la plataforma ha sigut la seu en línia de festivals com l’In-Edit, dedicat al cine documental musical, o el Moritz Feed Dog, centrat en les pel·lícules documentals sobre moda.

Aquest primer any, els subscriptors han consumit més de 200.000 hores de contingut, sent els títols més vistos o escoltats els que pertanyen a les arts visuals i plàstiques, així com els relacionats amb la música.

Estrenes el 2024

Notícies relacionades

Després de l’èxit del 2023, aquest any ve carregat de nous continguts de qualitat vinculats al coneixement, la ciència i la cultura. Entre ells destaquen l’estrena de Tàpies, el joc de saber mirar, que commemora el centenari del naixement de l’artista; el documental Les mil vides de Jorge Semprún, coincidint amb el centenari de l’escriptor i polític; amb motiu de l’exposició Interior Berlanga a CaixaForum València, la plataforma estrenarà un llargmetratge i un curtmetratge documental sobre aquest cineasta; o Constel·lació Portabella, primer documental sobre aquesta figura clau del cine espanyol i català.

Així mateix, la programació de CaixaForum+ també compta amb una varietat de propostes que conformen la seva producció original, en la qual destaquen títols com Hackers del cervell, Atapuerca, Arxiu de creadors o Paraula de Nobel. Una de les novetats que arriben a CaixaForum+ és el llançament de l’aplicació per als televisors intel·ligents. Això se suma a l’aplicació ja disponible per a dispositius mòbils i tauletes, tant per a iOS com Android, així com a l’accés a través de la web caixaforumplus.org.