Detingut l’assassí de Cambrils

El mort i l’assassí vivien en una zona de masies de Cambrils i hi havia conflictes per la propietat d’uns terrenys comunitaris que el detingut pretenia apropiar-se en la seva totalitat.

Detingut l’assassí de Cambrils
2
Es llegeix en minuts
A. T. B.

El Grup d’Homicidis de la Prefectura Superior de Policia d’Aragó va detenir dijous a la tarda Gheorghe Joita com a presumpte autor de l’assassinat d’un veí, Ion Valentin Radu, amb el qual mantenia velles picabaralles, a qui va atropellar amb el seu cotxe en un camí rural entre les localitats tarragonines de Cambrils i Vinyols i els Arcs. Segons ha pogut saber aquest diari, Joita fins i tot va baixar de l’Opel Astra amb el qual va envestir el finat per trepitjar-li el cap fins que es va escapar d’allà. Va ser detingut a Saragossa després de fugir a la ciutat a bord d’un autobús que va sortir de Tarragona aquell mateix dijous.

La mateixa família de l’ara presentat com a detingut va informar la Policia Nacional que aquest últim s’amagava a casa seva, ubicada en el saragossà barri de Las Fuentes. Fins allà van ser comissionades diverses dotacions de la Brigada de Seguretat Ciutadana que, després d’entrevistar-se amb la requeridora, van accedir a l’interior del domicili per detenir Gheorghe Joita informant-lo que sobre ell pesava una ordre de recerca i captura emesa pels Mossos, i ahir va ingressar a la presó a disposició judicial davant el Jutjat d’Instrucció número 6 de Saragossa, en funcions de guàrdia, que va inhibir la causa en favor del Jutjat d’Instrucció número 1 de Reus.

Així es posava fi a quatre dies d’intens treball per trobar el parador d’aquest individu des que dilluns passat, entorn de les 10.50 hores, envestís el seu veí i li clavés diverses puntades de peu al cap. Va ser el finat, durant els seus últims minuts de vida, que va indicar als actuants que era el seu veí que l’havia atropellat. Gestions posteriors van permetre als agents esbrinar, d’una banda, que el detingut discutia freqüentment amb la víctima i altres veïns per uns terrenys comunitaris que es reparteixen per accions i no per metres quadrats i, d’altra banda, que ja havia estat deu anys a la presó a Grècia i dos més a Romania.

Notícies relacionades

A Espanya li consten dos antecedents per robatori amb força a Riudoms (2009) i una ordre de detenció (2023).

Tant és així que la víctima va denunciar el desembre del 2023 a qui ara s’ha convertit en el seu assassí per amenaçar-lo de mort –"quan passis al poble et mataré", li va dir– a la porta de casa seva. Són veïns perquè viuen en una zona que inclou una vintena de masies a Cambrils i es dona la circumstància que el finat és germà del marit de la germana de Joita. El seu entorn més pròxim el descriu com una persona violenta i agressiva.