Activat un protocol de violència a l’exdirector de l’ICO per agressió

Ramon Salazar va agafar pel coll un treballador que es va negar a instal·lar-li un programa a l’ordinador, segons fonts d’EL PERIÓDICO.

Activat un protocol de violència a l’exdirector de l’ICO per agressió

GENCAT

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Institut Català d’Oncologia (ICO) ha obert un protocol laboral intern perquè el seu exdirector general Ramon Salazar suposadament va agredir aquest dimarts passat un informàtic, segons van informar fonts de la institució a EL PERIÓDICO. Aquest protocol és un "procediment de prevenció i actuació davant presumptes casos de violència ocupacional", afegeixen aquestes fonts.

Salazar va dimitir el novembre passat del seu càrrec com a director de l’ICO després d’una investigació d’aquest diari, que va acreditar cobraments no declarats de farmacèutiques. Aquesta activitat incorria en incompatibilitats al ser llavors Salazar un alt càrrec del Govern. Salut li va obrir un expedient per això i per l’activitat privada de l’empresa Sace Medhealth SL, una societat fundada per Salazar i de la qual va abandonar el càrrec d’administrador quan va ser nomenat director de l’ICO, moment en què va deixar al capdavant de l’empresa la seva dona. L’actual director general de l’ICO és Joan Brunet.

Així mateix, segons també ha pogut saber aquest diari, el nou equip directiu de l’ICO acaba de destituir el que era el número dos de Salazar, Vicenç Valentí, que fins ara era director assistencial de l’organisme i que, a més, col·laborava amb l’empresa de Salazar. Salazar és actualment cap d’Oncologia Mèdica de l’ICO, un càrrec que ja tenia abans de convertir-se el 2021 en el seu director general.

Notícies relacionades

Dimarts passat, Salazar va agredir presumptament un informàtic, treballador d’una empresa subcontractada, a qui va demanar que instal·lés un programa al seu ordinador, segons fonts d’EL PERIÓDICO. L’informàtic es va negar a fer-ho sense el permís de l’empresa, al tenir aquests programes un cost econòmic. Segons diverses fonts, va ser llavors quan l’oncòleg presumptament va començar a cridar al treballador, el va agafar pel coll i el va sacsejar.

L’informàtic no va voler interposar cap denúncia, però personal de l’hospital va informar dels fets a membres del comitè d’empresa. L’ICO, automàticament, va obrir el protocol que té la institució per a presumptes casos de violència institucional.