Els morts. Nascuts a Barcelona i a San Fernando

Agents casats i amb fills

Agents casats i amb fills

EP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els guàrdies civils morts arran de l’envestida que van patir per la moderna llanxa d’uns narcotraficants que feia hores que els desafiaven al mar, eren un gadità i un català desplaçats al Camp de Gibraltar per lluitar contra el tràfic de droga. David Pérez, de 43 anys, nascut a Barcelona, estava casat i tenia dos fills. Miguel Ángel González, de 39 anys, natural de San Fernando (Cadis), deixa una filla òrfena i una dona viuda. Havia sigut desplaçat a la comandància d’Algesires el setembre de l’any passat, van confirmar fonts de l’institut armat.

"El que ha passat és un assassinat en tota regla, es veu la premeditació i com els narcos es preparen per fer caure la Guàrdia Civil". Les paraules són del conseller andalús de Presidència, Antonio Sanz, desplaçat a Barbate (Cadis), on va destacar tot el que el poble "està vivint" i "el que està patint" la Guàrdia Civil, "un cos tan estimat i que tant dona a aquest país".

Notícies relacionades

"És un cop", va assenyalar el responsable del Govern d’Andalusia. "Estem commocionats. Qualsevol ciutadà avui sent indignació". No és la primera vegada que passa, va recordar Sanz, que va assenyalar que fa uns dies va ocórrer un fet similar a la desembocadura del Guadalquivir a Sanlúcar de Barrameda (Cadis). El conseller de Presidència va lamentar que no hi hagués cap altra embarcació i que la Guàrdia Civil s’hagués d’enfrontar sense mitjans a sis llanxes de narcotraficants.

La Junta d’Andalusia va exigir que es declari el Camp de Gibraltar zona d’especial singularitat perquè hi hagi més mitjans.