L’Advocacia de l’Estat s’implicarà si no contesta Orriols

L’Advocacia de l’Estat s’implicarà si no contesta Orriols

DAVID BORRAT

1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

El Govern dona a l’alcaldessa ultra de Ripoll, Sílvia Orriols, un termini de 20 dies per donar explicacions de com està gestionant el padró després que EL PERIÓDICO exposés les traves que pateixen els nouvinguts que es volen empadronar en aquest municipi. En una carta enviada dijous a la que va tenir accés aquest diari, la Subdelegació del Govern a Girona instava Orriols a presentar un informe sobre com tramita els expedients, els requisits que exigeix i els terminis de resolució de les sol·licituds. Ahir, el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, va fer un pas més enllà i va obrir la porta a recórrer a l’Advocacia de l’Estat.

Notícies relacionades

Prieto va explicar que passats aquells 20 dies, si no hi ha resposta, el Govern enviarà a l’alcaldessa una nova missiva exigint saber quines són les raons per les quals no ha contestat al requeriment. En funció de la resposta, "parlarem amb l’Advocacia de l’Estat per veure quins són els passos a seguir", va apuntar Prieto.

El delegat del Govern a Catalunya va afirmar estar preocupat per discursos "com el que, pel que sembla, fa l’alcaldessa de Ripoll". "Ens preocupa el discurs de no voler integrar; contra la convivència en una mateixa comunitat. Hem de ser conscients que les comunitats són cada vegada més diverses i hem de treballar conjuntament per construir una única societat, no societats dividides", va remarcar Prieto en una roda de premsa després de participar en la Junta Local de Seguretat de l’Hospitalet de Llobregat. Prieto va insistir que, més enllà del padró, "encara preocupa molt més el discurs d’odi", al·ludint a declaracions sobre immigració de dirigents del PP en altres comunitats.

Temes:

Girona Govern