La immigració, tema clau de la reunió entre el president Clavijo i el Papa

La immigració, tema clau de la reunió entre el president Clavijo i el Papa

IRENE SAVIO

1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

El president de les Canàries, Fernando Clavijo, es va reunir dilluns amb el Papa en una trobada en què la immigració no va poder tenir un paper més central. "Crec que [el Papa] esperava i desitjava que aquesta visita ajudi a fer que les institucions europees i el Govern d’Espanya en prenguin consciència", va dir. "El fet que ens hagi rebut aquí [certifica que] la ruta atlàntica, que sembla que no existia, doncs crec que avui queda fixada", va afegir.

Notícies relacionades

Segons va assenyalar l’entorn de la delegació, la visita va començar a gestar-se fa uns dos mesos i la resposta del Vaticà va ser ràpidament positiva. No sorprèn. El Papa ha intervingut en infinites ocasions per demanar més atenció a les zones que són en la primera línia de l’acollida dels migrants, però en menys ocasions ha esmentat el cas de les Canàries, i per tant, això queda així –almenys en part– reparat. En aquest clima favorable, Clavijo va aprofitar per fer un repàs de la situació migratòria l’últim any a les Canàries, on les arribades han augmentat significativament.

"Estem dient que l’any 2023 van arribar 40.000 persones a les nostres costes, el 70% de tots els immigrants que ho van fer a Espanya, i que cada dia moren 16 persones intentant trobar un futur millor", va dir. "Aquest és un assumpte [la política migratòria] que o es treballa seriosament en cooperació o continuarà en el temps", va afegir. No s’ha d’oblidar que l’Àfrica és un "continent amb sequera, amb guerres, amb inestabilitat política", va continuar.