El pòdcast ‘En fuera de juego’ s’endinsa en el judici a Dani Alves

Està format per quatre capítols: ‘La caída del mito’, ‘No callem’ i ‘Al banquillo’, així com una prèvia del judici. Seran publicats cada divendres durant les pròximes quatre setmanes.

El pòdcast ‘En fuera de juego’ s’endinsa en el judici a Dani Alves

J. G. ALBALAT GUILLEM SáNChez

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El pròxim 20 de gener farà un any que Dani Alves va ingressar a la presó per presumptament violar una jove, que llavors tenia 23 anys, a la discoteca Sutton del carrer de Tuset de Barcelona. El procediment judicial s’ha tramitat de forma ràpida i l’exjugador del FC Barcelona i de la selecció brasilera s’asseurà al banc dels acusats els dies 5, 6 i 7 de febrer. EL PERIÓDICO DE CATALUNYA i Prensa Ibérica Studio han produït el pòdcast En fuera de juego, que aprofundeix en la caiguda d’aquest mite de l’esport. Des de la gran decepció que va patir al no guanyar el Mundial amb el Brasil fins a la presumpta agressió sexual ocorreguda la nit del 30 al 31 de desembre del 2022 en un minúscul lavabo del local, els seus canvis de versió i la seva estada al centre penitenciari. Va somiar amb el Mundial i va acabar entre reixes.

El pòdcast En fuera de juego està format per quatre capítols: La caída del mito, No callem i Al banquillo, així com una prèvia del judici. Seran publicats cada divendres durant les pròximes quatre setmanes (12, 19 i 26 de gener i 2 de febrer). A més dels signants d’aquest article, també participen els periodistes d’EL PERIÓDICO Emilio Pérez de Rozas, Núria Marrón, Juan José Fernández i Joan Domènech, així com Victoria de Pablo, advocada i delegada a la Rioja de l’Associació Clara Campoamor; Fernando Kallás, corresponsal de l’agència de notícies Reuters a la península Ibèrica, i Ramón Mas, president de la patronal de l’oci nocturn España de Noche. La producció executiva ha anat a càrrec d’Adriano Morán i el guió ha sigut elaborat per Álvaro Martín.

Alves (Juazeiro, Brasil, 1983), el jugador amb més títols en la història del futbol, s’enfronta a una pena que bascula entre els nou anys de presó, com reclama provisionalment la fiscal, o els 12 anys que sol·licita l’advocada de la víctima, Ester García, més una indemnització de 150.000 euros. Per la seva banda, la defensa, exercida per la lletrada Inés Guardiola (que va substituir el conegut penalista Cristóbal Martell), demana l’absolució. El futbolista ha canviat davant la jutge que va investigar el cas tres vegades la seva versió en la primera declaració, en la mesura que es veia acorralat per les proves recollides pels Mossos, circumstància que pot jugar en contra seu en el judici.

Després de comprovar els forenses que a l’interior del cos de la denunciant hi havia restes del seu semen, l’exfutbolista va oferir la seva quarta i última explicació fins al moment: llavors va assegurar que s’havia tractat de sexe consentit i que no ho havia admès abans perquè temia la reacció de la seva dona, la model Joana Sanz.

L’Audiència de Barcelona, no obstant, ha denegat fins a en tres ocasions la seva llibertat, malgrat que el seu anterior advocat, Cristóbal Martell, va intentar que el tribunal acceptés exigir al jugador una sèrie de mesures per no fugir d’Espanya, com la retirada del passaport, el dipòsit d’una fiança abundant i, fins i tot, la possibilitat que se li instal·lés una polsera que emetés un senyal quan l’exfutbolista sortís del país.

Presó preventiva

Notícies relacionades

Malgrat tots els arguments esgrimits (també els seus fills van ser empadronats a Espanya per demostrar arrelament), els jutges van ratificar l’empresonament pel risc de fuga, tal com ja havia plasmat la jutge d’instrucció en l’ordre de presó.

En el pòdcast s’exploren els detalls del procés i les repercussions que el cas ha tingut en la societat espanyola i brasilera.