Agonia després del maltractament

Una dona relata el calvari que viu després de denunciar la seva parella després que aquesta li llancés una olla amb caldo calent al cap. «Em va jurar que l’ordre d’allunyament no li impediria matar-me», denuncia aquesta víctima, que sap que l’acusat està en llibertat amb càrrecs fins que se celebri el judici

Agonia després del maltractament

EVA BATLLE

3
Es llegeix en minuts
Albert Batlle i Bastardas

Té 33 anys i fins ara no s’havia atrevit a denunciar la seva parella per violència masclista. Prefereix mantenir-se en l’anonimat, però ha volgut explicar la seva història a Diari de Girona, del grup Prensa Ibérica. El 26 de desembre, dia de Sant Esteve, tot es va precipitar amb l’agressió i detenció del seu presumpte maltractador. La dona mantenia una relació amb l’home des del 2021, però aquesta s’havia trencat en alguna ocasió. Feia tres mesos que havien tornat a estar junts.

La víctima explica que el dia 26 cap a dos quarts de tres era al seu domicili de Camallera (Alt Empordà) amb la seva parella. L’home es va mostrar molt agressiu amb ella perquè "té addicció a la cocaïna i quan no hi havia diners, reaccionava així". Aquell dia, l’investigat, com recull la interlocutòria del jutge de Figueres que va presidir el judici ràpid, "la va agredir llançant-li una olla amb caldo calent" i a més, segons va explicar la víctima en seu judicial i també ratifica ara, l’investigat la va amenaçar dient-li que si trucava a la policia la mataria i la va insultar anomenant-la "truja, puta, filla de puta".

Aquesta no era la primera vegada que l’agredia i la insultava, però per por, la dona no ho havia denunciat. Un episodi similar es va produir el juliol de l’any passat quan l’home va intentar matar-la –assegura– llançant-li una finestra a sobre davant del seu fill de 7 anys.

Contusions i hematomes

El 26 de desembre, arran de l’agressió, va decidir trucar al 112 i els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses es van dirigir a la casa. Van detenir el presumpte maltractador i ella va ser evacuada amb ambulància al CAP de Roses. Allà la van tractar de les lesions: presentava diverses contusions i hematomes. I també una cremada a la cama per una estufa que també li hauria llançat la seva parella. L’informe mèdic també va recollir la presència de lesions anteriors.

I és que la víctima explica que fa tres anys que pateix maltractament físic i psicològic. Això li ha comportat patir depressió i ansietat. Quan va començar a sortir amb aquest home, el maltractament era de tipus psicològic, però al cap d’un any va passar a ser físic. Fins i tot, relata ara, l’home l’havia "forçat a tenir relacions sexuals". "Em violava", afirma, a més de patir freqüents "pallisses".

Arran dels fets de desembre, va tenir lloc un judici ràpid. El Ministeri fiscal i l’advocat de la dona van considerar que hi ha "indicis de criminalitat" i una "situació objectiva de risc per a la denunciant perquè no era la primera vegada que es produïen els episodis relatats". Per tot això, el jutge va dictar una ordre de protecció que va derivar en dues mesures cautelars penals: una ordre de prohibició d’acostar-se a una distància inferior a 250 metres de la víctima i una de prohibició de comunicar-se amb ella.

Notícies relacionades

Després de la vista, l’home va sortir en llibertat amb càrrecs i va quedar acusat d’un delicte de lesions, amenaces i vexacions. El judici està previst per al pròxim juliol.

La víctima no se sent tranquil·la perquè l’home la va amenaçar tot just conèixer la resolució del jutge. "Em va jurar que una ordre d’allunyament no li impedirà matar-me", explica. Ara viu amb ansietat a l’espera del judici. Relata que el seu "fill també té por i ho pateix". "He de ser forta per ell, només té 7 anys –és d’una altra relació–". La dona ha volgut fer públic el seu cas per ajudar altres dones en la seva mateixa situació.

Temes:

Girona Arran