cita A madrid

Catalunya demana 100 milions per acollir joves nouvinguts

Catalunya demana 100 milions per acollir joves nouvinguts

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va sol·licitar ahir al Govern central un fons d’ajuda per a l’acollida de joves migrants que podria pujar a uns 100 milions d’euros. Campuzano també va plantejar a l’Executiu que estudiï la creació d’una prestació universal per a famílies amb fills i va defensar la necessitat d’un impost finalista per finançar la dependència, segons informa Efe.

Notícies relacionades

Aquestes idees les va traslladar Campuzano als ministres de Joventut i Infància, Sira Rego, i de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy, durant les reunions que van mantenir a Madrid. Els dos ministeris tenen influència en àmbits de competència exclusiva catalana, segons va explicar el conseller després de les trobades.

Campuzano també va assenyalar que "Catalunya està suportant una acollida de joves migrants important, més de dos mil menors el 2023". "Som un territori de destí, perquè no han entrat pel port de Barcelona o el Prat, provenen d’altres territoris de l’Estat", va afegir durant una compareixença davant els mitjans.