El primer català de l’any va néixer a la Seu d’Urgell poc després de mitjanit

Agents dels Mossos d’Esquadra van ajudar una dona a donar a llum en una andana de l’estació de Sants el primer dia de l’any a les 10.30 hores del matí

El primer català de l’any va néixer a la Seu d’Urgell poc després de mitjanit

germán gonzález

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

El Jacob, el primer català del 2024 no es va fer esperar i va néixer a les 00.01 a l’Hospital de la Seu d’Urgell (Alt Urgell), just en el primer minut d’aquest any. Va pesar 2,630 quilos al néixer i tant ell com la seva mare estan en perfecte estat de salut.

El Departament de Salut també va informar que el següent nadó a néixer va ser el Matteo Alexander a les 00.10 hores a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. A Girona, el primer naixement va ser a l’Hospital de Figueres (Alt Empordà), on a les 00.40 hores va néixer un nadó amb un pes de 3,230 quilos.

A la regió Metropolitana Sud, el primer va ser l’Eithan, nascut a les 00.47 hores al Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Al Camp de Tarragona, el Víctor va néixer a les 00.52 hores a l’Hospital Sant Joan de Reus, amb un pes de 3,420 quilos.

Poques hores més tard, una patrulla dels Mossos d’Esquadra va assistir a la María del Carmen, que es va posar de part en una andana de l’estació de Sants. No va ser la primera catalana de l’any, ja que el part va tenir lloc cap a les 10.30 del matí, però segur que ni la mare ni els agents de policia obliden aquest inici del 2024.

Notícies relacionades

En bon estat

La dona estava a l’andana de l’estació del servei de Rodalies quan va donar a llum. Els policies la van atendre fins a l’arribada d’efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Hi van acudir diverses ambulàncies els sanitaris de les quals van atendre la María del Carmen, que va tenir una nena. Mare i filla van ser traslladades a un centre mèdic en bon estat.