Seguretat

La Policia Nacional ensenya què marcar al teu mòbil per trucar a emergències sense que el teu agressor se n’adoni

Difon un vídeo explicant com activar al teu dispositiu un sistema que permetrà al 112 localitzar-te i acudir a ajudar-te

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha publicat un vídeo a les xarxes socials en el qual ensenya què has de marcar manualment al telèfon mòbil per trucar al 112 en cas d’estar davant un agressor i no voler que s’adoni.

Configurant prèviament les trucades SOS a la teva terminal podràs fer una trucada automàtica al 112 de forma ràpida prement cinc vegades seguides el botó d’encesa del teu telèfon. «Això permetrà que els serveis d’emergència puguin escoltar el que està passant, geolocalitzar-te i enviar ajuda», afirma al vídeo una agent de la Policia Nacional.

Notícies relacionades

Si el sistema operatiu del dispositiu és Android cal activar-lo a ‘SOS d’emergència’, dins de l’apartat de seguretat del telèfon. En el cas que el mòbil sigui un iPhone, també caldrà acudir a ajustos a l’apartat ‘Emergències SOS’

Després de pressionar cinc vegades el botó el telèfon mostrarà un compte enrere i es pot configurar el mode silenciós perquè la trucada d’emergència es faci en silenci.