La grip repunta a Catalunya, sobretot entre els més petits

La grip repunta a Catalunya, sobretot entre els més petits
1
Es llegeix en minuts
el periódico

Les malalties respiratòries continuen a l’alça, especialment la grip, segons les dades corresponents a la setmana del 18 al 24 de desembre, publicades ahir pel Departament de Salut de la Generalitat. Les infeccions han passat de 67.521 casos la setmana anterior a 71.647 persones contagiades en la setmana prèvia a la Nit de Nadal, de tal manera que la taxa de contagis és de 909 per cada 100.000 habitants (davant 857 en el període previ).

Notícies relacionades

La grip és el virus més freqüent (present en el 22,6% de les mostres), seguit del rinovirus (el 17,9%), la covid (14,6% i el virus respiratori sincicial (VRS) (13,2%). De fet, el pic d’incidència de la grip és més gran que el registrat l’any passat, segons va destacar Salut en el seu resum setmanal. El creixement ve motivat, especialment, per les infeccions entre els nens, que al seu torn poden contagiar els seus pares o avis, ja que la setmana passada encara hi havia classes i van ser freqüents les aules on hi havia de diversos alumnes contagiats en el mateix període. De fet, en la població pediàtrica la positivitat de grip és del 42% dels tests realitzats, una tendència en ascens respecte a la setmana prèvia.

Els contagis s’han doblat en el rang de 0 a 4 anys i són més del doble entre els cinc i els 14 anys. La taxa de grip en els petits ha passat de 445 a 992 per 100.000 habitants. n