"M’agradava el 88.008 per lleig, com jo

La lotera madrilenya Rocío Arias va enviduar fa tres mesos i creu que el seu marit «ha mogut els fils des del cel» perquè la seva administració reparteixi la barbaritat de 200 milions del Gordo.

"M’agradava el 88.008 per lleig, com jo

PATRICIA MARTÍN

3
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

L’administració que aquest any més dècims del Gordo ha venut està ubicada a Madrid capital, però no es tracta de Doña Manolita, sinó del negoci regentat per Rocío Arias, situat davant d’un dels centres comercials més famosos, La Vaguada, per on cada any passen milers de madrilenys i turistes. La lotera, que al setembre va enviduar i va haver de tirar endavant el negoci familiar amb 50 anys, ha venut 50 sèries del Gordo, cosa que suposa 500 dècims i 200 milions d’euros en premis que, com es diu tots els anys, "han caigut molt repartits" i "a gent del barri", en paraules de la Rocío.

Un dels premiats és el Rodrigo, que es va acostar a l’administració 205 del barri del Pilar poc després que sortís el Gordo amb una ampolla de xampany perquè tots els anys veu els guanyadors en els mitjans de comunicació com ho celebren a l’administració i va pensar: "Aquesta és la meva". El Rodrigo viu a prop del negoci situat al carrer de Monforte de Lemos, 119, i va comprar el dècim del 88.008 perquè va pensar: "Aquest número és molt lleig, aquest és el meu, el que més s’assembla a mi". La seva filla va a la piscina que hi ha davant i a l’entrar a "jugar uns números de l’Euromilió", va decidir comprar-lo.

Compartit amb els amics

El Rodrigo comparteix el premi amb quatre amics de Burgos, la seva ciutat natal, i amb Hisenda", per la qual cosa són "cinc per compartir", segons va fer broma amb la desena de periodistes i curiosos que es van amuntegar a l’administració. Cada any un dels amics compra un dècim per repartir però mai els ha tocat un premi substancial. "A partir d’ara, –va dir en to de broma– el compro jo sempre".

El Rodrigo, informàtic de professió, va reconèixer que no necessita el premi –li corresponen 80.000 euros–, "perquè arriba a fi de mes", però l’utilitzarà per comprar-se "algun caprici" i amortitzar hipoteca.

Poc després va aparèixer pel negoci l’Alejandrina, qui va admetre que també és una afortunada i tan sols va comentar que "necessita molt els diners" i que ha jugat "molts dècims" però que del Gordo, que va agafar "a l’atzar", només en va comprar un. Desconcertada davant tanta gent, va abandonar aviat el lloc, mentre que la Rocío continuava saludant tothom.

La lotera va explicar que "la gent no volia el número", per això que és "lleig" i "estrany", però que finalment, just el dia anterior, ella i la seva empleada, que també es diu Rocío, en van vendre l’últim. Les 50 sèries s’han venut en dos restaurants pròxims, del barri de Monte Carmelo, en una botiga d’alimentació del mateix barri del Pilar i la resta a veïns i curiosos que han aterrat per l’administració.

Notícies relacionades

La propietària lluia radiant. Sense vessar una llàgrima i intentant no perdre el somriure va explicar que el seu marit, Jorge Rodríguez, amb 51 anys, es va morir al setembre, tan sols nou mesos després de ser diagnosticat de càncer cerebral després de tenir un dolor a la cama. A ella li va tocar gestionar l’administració i tirar endavant". Ell al seu torn s’havia fet càrrec del negoci, juntament amb la seva mare, quan el seu pare va emmalaltir, així que porta més de 30 anys en mans de la mateixa família.

Cap de les dues Rocío s’han quedat amb una butlleta premiada però, amb paraules seves, "és igual, ens està igual de bé perquè coneixem la gent i fa posar content pensar que s’emporten un trosset del Gordo".

Temes:

Burgos Famosos