La víctima de Dani Alves rebutja un acord: «Les seqüeles són irreparables»
3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La víctima de la presumpta agressió sexual de l’exfutbolista del FC Barcelona, Dani Alves, ha assegurat a través d’un comunicat de la seva advocada, Ester García, que les converses mantingudes fins ara amb la defensa del futbolista, «a instàncies d’aquesta i que considerem confidencials», van resultar «en la impossibilitat d’arribar a cap entesa», per les diferents posicions de les parts «respecte a l’extrema gravetat dels fets i les penes a imposar».

En aquestes converses, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, la defensa va estudiar la possibilitat d’indemnitzar la denunciant amb una important quantitat de diners. En aquest sentit, la lletrada assenyala en el seu comunicat que «en qualsevol delicte contra la llibertat sexual els danys morals i les seqüeles són irreparables», donant a entendre que el possible pacte és pràcticament impossible si se cenyeix a una qüestió econòmica. El comunicat s’ha emès aquest dijous després que es difongués que l’agost passat la víctima havia enviat un escrit al jutjat en què revocava la seva decisió expressada davant la jutge d’instrucció durant la seva declaració de no reclamar cap indemnització.

Les fonts jurídiques consultades per EL PERIÓDICO afirmen que aquesta revocació és un mer tràmit processal per si en el judici la víctima decidís, al final, sol·licitar una indemnització pels danys psíquics provocats per la presumpta agressió sexual, com és el seu dret. Per ara, la fiscalia és l’única part que ha presentat el seu escrit d’acusació i, a més de la pena de 9 anys de presó i 10 de llibertat vigilada, reclama una indemnització de 150.000 euros, una quantitat que ja va ser consignada en el jutjat per l’exjugador després de ser processat i arran d’un requeriment de la jutge d’instrucció. La defensa d’Alves sosté que el dipòsit d’aquesta quantitat ha de ser considerada jurídicament com un atenuant de reparació del mal, pel que una eventual condemna, segons la seva opinió, es rebaixaria, si es considera molt qualificada, fins a l’any de presó.

Les converses

Aquest diari ha pogut confirmar que les primeres converses entre les parts van tenir lloc ja fa uns mesos a petició de qui llavors era l’advocat d’Alves, Cristóbal Martell, i es va arribar a fer una reunió amb la fiscal del cas i l’advocada de la víctima, no arribant a cap acord per la pretensió de l’exjugador que el pacte recollís una condemna que suposés la seva no continuïtat a la presó, on va ingressar el 20 de gener passat després de declarar davant la jutge d’instrucció. En aquesta trobada es va plantejar una condemna de tres anys de presó i la suspensió de la seva execució, fet que va ser rebutjat per l’acusació. Així mateix, es va posar sobre la taula una important quantitat de diners per a la víctima, que el seu representant també va rebutjar.

Notícies relacionades

La conversa va continuar quan Alves va canviar d’advocat i es va fer càrrec de la defensa Inés Guardiola, però cap de les dues parts es van posar d’acord. Les seves diferències eren notables. Les fonts consultades asseguren que des de fa dos mesos que no hi ha contactes. La defensa de l’exjugador ha donat mostres d’una nova estratègia amb la petició de nul·litat de les actuacions, que va ser rebutjada pel tribunal, i la seva nova petició, també denegada, de llibertat de l’exfutbolista. D’entrada, la defensa no està disposada a acceptar una pena que suposi que Alves continuï a la presó.

La lletrada de la denunciant assenyala en el seu comunicat que entén el «deure d’informació i l’interès mediàtic que desperta» el procediment judicial per la presumpta agressió sexual ocorreguda a la discoteca Sutton la nit del 30 al 31 de desembre, al ser el processat un personatge conegut, tot i que, assenyala, l’esmentat extrem «no legitima la publicació i/o emissió d’informació que té com a únic resultat incrementar l’evident patiment de la nostra representada». Per aquesta raó, l’advocada adverteix que es reserva les accions legals oportunes davant informacions «esbiaixades o falses que persegueixin incrementar la pressió i mal patit per la perjudicada».