Una de les okupes de Santa Coloma pot perdre el braç per tenir-lo hores dins un bidó de ciment

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Va ser una de les últimes activistes a ser desallotjada d’Estudi 9, l’immoble okupat a Santa Coloma de Gramenet. Amb una altra noia havia introduït els braços en bidons de grans dimensions plens de ciment i ferralla per dificultar la tasca dels Mossos d’Esquadra. Els agents van trigar sis hores a alliberar-les i amb la seva sortida van donar per finalitzada la intervenció policial.

No obstant, l’activista ha pagat un preu molt alt per la seva protesta. Segons diverses fonts, és a l’uci i potser li hauran d’amputar el braç. En aquest sentit, els serveis mèdics assenyalen que l’extremitat ha estat moltes hores sense flux sanguini i per això ha quedat greument afectada. 

Aquestes lesions no tenen res a veure amb la intervenció policial, segons les mateixes fonts. Els agents van començar a serrar els bidons a les vuit del matí quan va començar el desallotjament i no les van alliberar fins passades les dues del migdia

Notícies relacionades

Dins d’Estudi 9 hi havia sis persones que no van ser detingudes. A més de les dues dones n’hi havia dues més que a l’entrar la policia se’n van anar cap a una altra casa okupada al mateix carrer i dues noies més que es van amagar en un celobert innacesible i per això els agents van haver de tirar a terra una paret. Només hi va haver certa hostilitat a primera hora quan van arribar els Mossos, que van ser rebuts amb llançament de pedres i pals i dos van resultar ferits lleus.

Després del desallotjament es van tallar els subministraments cap a l’immoble i es van tapiar els accessos. Uns 60 agents van participar en el desallotjament, en què també va participar la Policia Local de Santa Coloma de Gramenet.