Detingut un dels narcos més buscats de Suècia i que s’amagava a Premià de Dalt

Mossos

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Era un dels delinqüents més buscats de Suècia fins al punt que quan els Mossos d’Esquadra van aconseguir detenir-lo quatre agents de la Policia Nacional sueca es van desplaçar fins a Catalunya per ser presents en el registre del seu domicili. I no era qualsevol, ja que s’amagava en una casa de luxe de Premià de Dalt.

Precisament la investigació va començar al país nòrdic contra el crim organitzat vinculat al tràfic de drogues. El sospitós, de 41 anys, tenia una ordre europea de detenció i entrega sol·licitada per la fiscalia sueca. Davant els indicis que situaven l’acusat a Catalunya, es va avisar els Mossos d’Esquadra que el van localitzar.

Notícies relacionades

El van detenir el 21 de novembre a Badalona. Els agents catalans, amb quatre compatriotes suecs, van escorcollar l’habitatge de luxe del sospitós a Premià de Dalt i hi van trobar diversos telèfons mòbils, discos durs i material informàtic que estan analitzant els investigadors de la policia sueca, ja que pot contenir dades rellevants per a la causa que se segueix en aquest país. També hi havia 6.500 euros en efectiu.

L’Audiència Nacional va ordenar l’ingrés a la presó del sospitós a l’espera de ser extradit a Suècia. Els Mossos remarquen la importància de la col·laboració internacional per lluitar contra el tràfic de drogues, ja que les bandes organitzades actuen en diversos països i no coneixen fronteres.