La Xina augmentarà les clíniques per tractar febre per brot d’infeccions respiratòries

CCTV

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Comissió de Sanitat de la Xina va instar aquest diumenge les autoritats locals que augmentin el nombre de clíniques per tractar casos de febreen un moment en què el país s’enfronta a un brot d’infeccions respiratòries a causa de «patògens coneguts». El portaveu de la Comissió, Mi Feng, va afirmar en roda de premsa que «l’augment de les infeccions respiratòries agudes està relacionat amb la circulació simultània de diversos tipus de patògens, sobretot la grip».

«S’han de fer esforços per augmentar el nombre de clíniques i àrees de tractament, ampliar adequadament els horaris de servei i garantir el subministrament de medicaments», va dir Mi, segons recull la premsa local. També va demanar «fer una bona feina en la prevenció i el control d’epidèmies en llocs clau freqüentats, com escoles, institucions de cura infantil i residències d’avis, així com reduir el flux de persones i les visites».

Els casos entre nens estan sent especialment elevats al nord del país, com Pequín i la província de Liaoning, on els hospitals avisen de «llargues esperes» per atendre pacients. Segons Mi, el brot es deu a «patògens coneguts», com la grip estacional, a més de rinovirus, mycoplasma pneumoniae, virus respiratori sincicial i adenovirus.

Representants de la Comissió de Sanitat de la Xina van mantenir la setmana passada una reunió per videoconferència amb funcionaris de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en què els funcionaris xinesos van exposar les dades de vigilància i detecció dels agents patògens causants de les malalties respiratòries, així com els protocols de diagnòstic i tractament.

L’OMS demana explicacions

La notificació es va produir després que l’OMS demanés a la Xina informació detallada sobre el recent increment de casos de malalties respiratòries i de brots de pneumònia infantil. Les autoritats xineses ja van demanar dijous passat reforçar l’atenció primària i la coordinació entre els hospitals per fer front a l’augment de casos d’infeccions respiratòries.

Notícies relacionades

Segons un responsable de la Comissió Nacional de Salut citat per l’agència oficial Xinhua, l’organisme ha emès una sèrie de mesures per «millorar la capacitat de diagnòstic i tractament de les infeccions respiratòries comunes en els centres de salut comunitaris i els hospitals», així com per «facilitar la identificació i derivació dels casos greus».

L’organisme va emetre aquestes recomanacions després que les autoritats sanitàries xineses informessin d’un augment de la incidència de malalties respiratòries al país, una cosa que van atribuir en part a l’aixecament de les mesures preventives contra la Covid-19 a principis d’aquest any.