Albirament inusual

FOTO | Aquest és el llop que es va detectar a Santa Coloma de Gramenet

FOTO | Aquest és el llop que es va detectar a Santa Coloma de Gramenet

Parc Natural de la Serralada de Marina

1
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

Unes setmanes enrere es va fer públic l’albirament d’un llop solitari al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet durant l’any 2022, després que ho avancés aquest diari. L’exemplar, que probablement sigui el mateix que habita a la zona del Moianès, es va acostar a la gran ciutat a través del Vallès i va ser detectat per una càmera de fotoparament del parc natural de la serralada de Marina.

Imatge sorprenent

Ara, EL PERIÓDICO ha tingut accés a la imatge que va permetre constatar que es tractava d’un llop. A partir d’aquesta imatge, els experts de la Diputació de Barcelona, el Departament d’Acció Climàtica, els agents rurals i també d’altres entitats que segueixen rastres de llop van poder afirmar que era un individu d’aquest mamífer.

Notícies relacionades

Tot i així, com que no hi va haver mostres de l’ADN, no es pot afirmar amb una seguretat del 100% el fet que sigui el mateix llop que els rurals rastregen a la comarca del Moianès.

EnAQUEST ENLLAÇ es pot llegir la història d’aquest llop i en AQUEST MULTIMÈDIA, la situació actual dels llops a Catalunya.