Un pacient d'implants dentals: “Abans, quan anava a somriure, em tapava la boca”

Van col·locar-li sis implants en l'arcada superior amb una pròtesi fixa de zirconi i tres peces més en la inferior

El tractament es va dur a terme a Oris Clínica d’Especialitats Odontològiques, un centre de Barcelona amb més de 20 anys d'experiència

Jon Revesado ensenya el seu nou somriure després de sotmetres a un implant dental

Jon Revesado ensenya el seu nou somriure després de sotmetres a un implant dental / Cedida

4
Es llegeix en minuts
Pep Canals

La salut bucodental és molt més important del que es pensa. I el barceloní Jon Revesado (59) ho sap molt bé. Com quatre de cada deu adults occidentals, segons algunes estimacions, patia malaltia periodontal i, si és el cas concret, periodontitis, una infecció greu de les genives que si és el cas més extrem pot comportar la pèrdua de peces dentals i altres problemes de salut més greus.

“No tenia la boca molt ben cuidada. Tenia un ullal que es movia molt i vaig decidir anar al dentista”, explica Revesado. Si és el cas va acudir a Oris Clínica d’Especialitats Odontològiques, situada en el barri de Les Corts de Barcelona i, efectivament, després d'una valoració amb la periodontista de la clínica, el diagnòstic va mostrar una forma greu de periodontitis. “No ho podia deixar estar perquè suposava un risc per a tot l'organisme”, assegura el barceloní.

Si és el cas, i després de rebre l'assessorament de la clínica, es va decidir realitzar un tractament d'implantologia dental que va consistir en la col·locació de sis implants en l'arcada superior amb una pròtesi fixa de zirconi i tres peces més en la inferior. “Tan sols es podien salvar les peces frontals de la part inferior”, apunta.

El procés d'un implant dental

En primer lloc, i amb l'objectiu de poder treballar a posteriori en la zona, es va estabilitzar la periodontitis. Si és el cas era necessari realitzar una elevació del sinus maxil·lar amb empelt d'os, un procediment quirúrgic que es realitza quan no hi ha una base òssia suficient per a col·locar els implants dentals en l'arc superior.

Una vegada preparada la zona, es van retirar les peces dentals danyades i es va procedir a la col·locació dels implants mitjançant cirurgia i, posteriorment, les pròtesis. “La veritat és que tot el procés va ser molt suportable. Realment, les molèsties van ser el dia de la cirurgia i, com a molt el posterior mentre cicatritzava. Bàsicament van ser les molèsties normals d'una operació. En algunes ocasions, els implants no són acceptats pel cos al 100% i jo vaig tenir sort perquè tot va sortir bé”, assegura Revesado.

Gràfic d’un implant dental /

Shutterstock

Una de les principals preocupacions d'aquest pacient de la clínica dental barcelonina era com l'afectaria el tractament a la seva imatge. Revesado tracta amb clients en el seu treball i el preocupava veure's desdentat en algun moment. “A Oris van fer tot el possible perquè em sentís còmode en el meu dia a dia, em van posar estructures provisionals. Em dedico a estar en contacte amb client, i necessitava això. Mai vaig tenir un conflicte”, explica.

El resultat d'un implant dental

Deu mesos després de finalitzar el seu tractament d'implants dentals, Jon Revesado està encantat. “És un canvi brutal. Abans, quan anava a somriure, em tapava la boca. Ara, quan em veig, penso: Jo, que bonic és anar al mirall”, afirma el pacient d'Oris. Però més enllà de l'estètica, també hi ha tota una millora en la qualitat de vida general.

I un dels aspectes en els quals més ha notat la millora és, sense lloc a dubteu, a l'hora de menjar. “Des dels 20 anys havia de fer-ho tot amb les peces frontals. Quan vaig acabar el tractament, la primera sensació va ser la llibertat que vaig sentir per a mastegar. Recordo que reia molt amb el protètic perquè li deia: ara puc triar en quin costat mastego”, recorda Revesado.

Implants dentals a Barcelona: així és la millor clínica

A més del tractament i el seu èxit, el barceloní també destaca la clínica on es va sotmetre al tractament. “Va ser tot un 10 sobre 10. En tot moment em van oferir una atenció estupenda. Van ser proactius al fet que jo no sofrís i que estigués còmode en el meu dia a dia”, assegura Revesado.

Oris Clínica d’Especialitats Odontològiques compta amb més de 20 anys d'experiència oferint tractaments odontològics a Barcelona amb un model que se centra en oferir una atenció única als seus pacients, construint relacions de confiança. Disposa de 15 odontòlegs de totes les especialitats, des de la periodòncia fins a la cirurgia, entre altres. “És impossible oferir l'excel·lència en totes les branques de l'odontologia amb un sol professional”, explica la doctora Laia Chacón, copropietària.

Més enllà del tracte humà i l'equip d'experts, aquesta clínica de Les Corts compta amb les últimes tecnologies i els materials més avançats del camp de l'odontologia. Així, per exemple, empren la radiologia 3D per a obtenir imatges tridimensionals de maxil·lars i dents per a aconseguir diagnòstics més precisos, planificar tractaments o realitzar cirurgies guiades per ordinador.

Les impressions dentals i les pròtesis es realitzen amb un escàner intraoral i impressió en 3D, molt més còmode i amb menor marge d'error que l'alginat. I, entre les últimes incorporacions, destaca la centrifugadora de plasma. Aquesta tecnologia genera un coàgul bioactiu a partir de la sang del pacient que millora el procés de cicatrització després de les cirurgies.

Temes:

Barcelona